avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort&minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort&minor

Suntem in plin divort- sotul a intentat divortul. Sotia a locuit si muncit in strainatate de aproape 5 ani, unde si-a cunoscut si sotul. Copilul este nascut in strainatate dar are acte romanesti. Nici numele nu il are romanesc. Copil minor- un an jumatate. La cererea sotului am stabilit tutela comuna cu drept de vizita iar minorul va locui cu mama. Intrebarea mea e: Mama vrea sa se reintoarca in strainatate- e in Romania pe perioada maternitatii luate din Romania, Ea vrea sa se stabileasca acolo cu minora. Viitorul fost sot refuza sa ii dea procura ca sa poata scoate copilul din tara, pe motiv ca el se va reloca in Romania. Initial a fost de acord cu imputernicirea insa ulterior a decis ca nu vrea sa lase copilul sa plece din tara- totul este scris prin mesaje. Mama are procura sa poata scoate copilul din tara, insa e facuta pe numele de casatorie la care ea va renunta, prin comun acord, reluandu-l pe cel de fata.
Cel mai recent răspuns: Carla38 , utilizator 11:27, 31 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca nu vi se permite iesirea din tara cu acea procura atunci va puteti adresa instantei pentru ca prin sentinta pronuntata sa se substituie acordul tatalui.
Va trebui să formulați o acțiune prin care să-i solicitați instanței suplinirea consimțământului tatălui.
Multumesc tare mult pentru raspunsuri! O zi buna va doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Substituire acord părinte călătorie minor în străinătate ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Doi soţi români divorţaţi în Spania au atribuită exercitarea autorităţii părinteşti împreună asupra minorului lor, născut tot ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LidiaSav LidiaSav Divort de comun acord cu soțul, mergem la notar. Eu vreau sa plec din țară cu tot cu copil dupa pronunțarea divorțului. Pot face asta, chiar daca ... (vezi toată discuția)
Minor scos in afara tarii niko2015 niko2015 Buna ziua.In urma divortului minorul de 9 ani a ramas la mine prin divortul la notar si as dori sa stiu care sunt conditiile de a scoate minorul din tara eu ... (vezi toată discuția)