avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pt pensie alimentara si custodie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pt pensie alimentara si custodie

buna seara,urmeaza sa il dau pe tatal copilului care ne-a abandonat de craciun in judecata pentru plata pensiei alimentare si pt custodie.El e plecat in Italia si lucreaza acolo cu acte doar 2 ore luand 300 de euro si restul lucreaza la negru.In total ia peste 1000 de euro lunar care ii intra prin banca.Intrebarea mea care dintre cele sume se ia la calcul in instanta? Cum va stii el ca l-am dat in judecata el avand domiciliul la aceeasi adresa cu mine si nu stiu adresa lui din Italia?E posibil sa cer custodie exclusiva pt faptul ca el a parasit domiciliul si ne-a abandonat? Nu am fost casatoriti doar am trait in concubinaj.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:22, 17 Mai 2015
Este complicat cu pensia pt ca trebuie sa ii dovediti veniturile.
Custodia comuna o veti obtine.
Daca vreti sa incercati custodia exclusiva incercati sa apelati la avocat deoarece este foarte complicat.
si daca nu am cum sa demonstrez veniturile lui din Italia oricum pot cere pensia alimentara minima din Romania,nu?
elisa_28 a scris:

si daca nu am cum sa demonstrez veniturile lui din Italia oricum pot cere pensia alimentara minima din Romania,nu?

Da, in cel mai rau caz obtineti pensia raportata la salariul minim, poate chiar din tara in care lucreaza.
din cate stiu eu in Italia nu exista salariul minim pe economie si el domiciliul il are inca la mine
In acest caz veti obtine pensia alimentara raportata la salariul minim din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pt a primi pensia alimentara la copil? MarcePsc MarcePsc Bună ziua ma numesc Mihaela! Am trăit în concubinaj 2 ani cu un bărbat, iar în urma acestei relații a venit un copil, pe care tatăl la abandonat de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara,custodia copilului andreeageorgiana andreeageorgiana buna ziua!!!!imi doresc foarte mult sa castig custodia exclusiva a fetitei,sunt foarte hotarata deoarece a trecut 1an si jumate si tatal fetitei in varsta de 4 ... (vezi toată discuția)
Cum primesc pensia alimentara platita din strainatate casanova30bc casanova30bc Buna ziua ,sunt un parinte care am terminat procesul de divort,am primit hotararea in care se mentioneaza clar ca am castigat custodia copilului in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)