avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce trebuie sa fac pt a primi pensia alimentara la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce trebuie sa fac pt a primi pensia alimentara la copil?

Bună ziua ma numesc Mihaela! Am trăit în concubinaj 2 ani cu un bărbat, iar în urma acestei relații a venit un copil, pe care tatăl la abandonat de când avea copilul 1 luna si jumătate! Tatăl copilului nu vrea sa mai vb cu mine! Ce pot face și unde trebuie sa merg pt a primi copilul meu pensie alimentara? Va rog ajutați-mă!
Cel mai recent răspuns: MarcePsc , utilizator 13:00, 22 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să va adresați instanței de judecată cu o cerere prin care să solicitați ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs precum și obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere in procent de 25% din veniturile lui daca lucreaza sau raportat la venitul minim pe economie daca nu lucrează cu forme legale ori deloc.
Probabil ca va este greu financiar însă ar fi indicat sa colaborati cu un avocat macar pentru redactarea cererii de chemare în judecată daca nu aveti cunostinte juridice.

Va mulțumesc! Ce îmi trebuie pt redactarea cererii?
Avocat Neagu Elena a scris:

Trebuie să va adresați instanței de judecată cu o cerere prin care să solicitați ca domiciliul copilului sa fie stabilit la dvs precum și obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere in procent de 25% din veniturile lui daca lucreaza sau raportat la venitul minim pe economie daca nu lucrează cu forme legale ori deloc.
Probabil ca va este greu financiar însă ar fi indicat sa colaborati cu un avocat macar pentru redactarea cererii de chemare în judecată daca nu aveti cunostinte juridice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pt pensie alimentara si custodie elisa_28 elisa_28 buna seara,urmeaza sa il dau pe tatal copilului care ne-a abandonat de craciun in judecata pentru plata pensiei alimentare si pt custodie.El e plecat in Italia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară Mari-vio Mari-vio Bună ziua ,ma numesc Violeta si as dori si eu sa stiu cum se procedează pt a obține pensie alimentară pt un minor..Am trăit în concubinaj 8 ani si din ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara carmena_iasi carmena_iasi Buna ziua. Sotul meu este divortat si are un copil pt care plateste pensie alimentara calculata in cuantum de 30% din venitul lui la momentul incheierii ... (vezi toată discuția)