avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentară
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentară

Bună ziua ,ma numesc Violeta si as dori si eu sa stiu cum se procedează pt a obține pensie alimentară pt un minor..Am trăit în concubinaj 8 ani si din aceasta relație am un băiețel de 7 ani,care sunt demersurile care trebuiesc facute??vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:22, 18 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Banuiesc ca daca intrebati asta, tatal baietelului nu contribuie la intretinerea copilului de bunavoie.
Va adresati cu cerere la judecatoria de pe raza domiciliului dvs ( al copilului), prin care cereti ca tatal sa fie obligat sa plateasca pensie 1/4 rtaportat la venitul lui net, atasati la dosar copie dupa buletinul dvs, certificatul de nastere al copilului- platiti 20 de lei taxa de timbru la sectia financiara si atasati chitanta in original la dosar.
Cererea trebuie motivata in fapt di in drept, in fapt, povestiti situatia dvs si in drept , va intemeiati cererea pe art 529, 530 codul civil.
aveti in link , modelul de cerere
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc..El este plecat de acasa de o lună de zile si trag de el sa-mi dea bani pt datorii si pt copil si bănuiesc că va fi greu sa scot bani pt întreținerea copilului de la el in situatia de fața (el deja are o altă relație).In plus el mai are un copil din prima căsătorie caruia îi plătește pensie alimentară.Va trebui să specific in cerere ca el mai are un copil pt care plăteste pensie alimentară??El are salariu minim pe cartea de muncă dar câstiga mult mai mult dar nu pot demonstra cu acte..
da, scrieti ca mai are un copil daca stiti asta si cereti ca pensia sa fie de 1/6 din venitul lui. Daca nu puteti dovedi cat venit realizeaza.. se va stabili raportat la salariul minim pe ec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la ... Ana maria ene Ana maria ene Buna ziua! Am dintr-o relație un baietel de 4 ani tatăl la recunoscut dar nu ne ajută,cu nimic si nu ne vizitează vreau sa il dau in judecata pentru pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara-tatal nu locuieste in tara mimi29 mimi29 Buna ziua! As dori sa aflu ce pasi ar trebui sa urmez pentru a cere pensie alimentara fetitei mele luand in considerare ca este trecuta pe numele meu de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere minori timpuriu timpuriu dintr-o relatie de concubinaj au rezultat doi copii , aceasta relatie s-a stricat si copii au ramas la mama , cand isi aduce aminte ii mai viziteaza si tata-l ... (vezi toată discuția)