avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Poti beneficia de concediu de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Poti beneficia de concediu de odihna?

Buna ziua,

Daca am avut un contract de munca cu plata la 2 ore / 5 zile de sapt. pot beneficia de concediu de odihna?
Mie mi-a zis seful meu ca am doar 7 luni de cand lucrez, si abia dupa ce indeplinesc 1 an de zile pot beneficia de concediu.
Eu doresc sa imi fac lichidarea, dar as vrea sa imi plateasca zilele de concediu, deoarece nu am avut nici o zi libera.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:27, 16 Mai 2015
1. - Beneficiati de concediu de odihna indiferent de cat ati lucrat.
- Codul muncii nu prevede o perioada minima de lucru pentru a putea beneficia de concediu de odihna.

2. La data incetarii contractului individual de munca (indiferent de cum a incetat acesta) angajatorul este obligat sa va compenseze in bani zilele de concediu de odihna cuvenite si neefectuate
Va multumesc pentru raspuns.
Imi puteti spune va rog cate zile de concediu de odihna as avea?
Contractul este la 2 ore si eu am lucrat 7 luni.

Multumesc.
1. Din Codul muncii:

Art. 106
(1) Salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabile.

(2) Drepturile salariale se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, raportat la drepturile stabilite pentru programul normal de lucru.

2. Asadar veti avea acelasi numar de zile de concediu de odihna ca un salariat care lucreaza cu program normal de 8 ore pe zi.

3. Daca in contractul individual de munca aveti prevazut un numar de 20 de zile lucratoare de concediu de odihna atunci pentru 7 luni lucrate se cuvin 20 : 12 x 7 = 12 zile lucratoare.
potomaria a scris:

...
Eu doresc sa imi fac lichidarea, dar as vrea sa imi plateasca zilele de concediu, deoarece nu am avut nici o zi libera.

Multumesc.

La incetarea c.i.m., zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani , conform art.146 alin.3 C.mun., indiferent daca ati avut sau nu zile libere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu Ciprian Sandu Ciprian Sandu Buna seara. Am lucrat 4 luni jumatate ca vanzatoare ,luna aprilie si mai am avut contract de 4 ore ,iunie si iulie contract de 6 ore ,iar de pe 1 august pana ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna si orele suplimentare? eleee eleee As dori sa stiu daca acestea se platesc la fel si daca nu cu cat se platesc fiecare?Mi-a incetat contractul de munca deoarece sa inchis spatiul unde lucram.Se ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna - timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, As vrea sa stiu daca, persoanele care au incheiate unul sau mai multe contracte individuale de munca cu timp partial, iar baza este la o alta ... (vezi toată discuția)