avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Hotarare, cum o fac definitiva, irevocabila, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Hotarare, cum o fac definitiva, irevocabila, executorie?!...

Am canstigat la fond o contestatie la executare. EOS nu a depus apel in termenul obligatoriu. Cum procedez pentru a investi hotararea astfel incat pe baza ei sa pot recupera si sumele retinute pana acum si taxa judecatoreasca platita, taxa ce mi se spune in hotarare ca se da prin nu stiu ce ordin tot prin instanta?! Ce trebuie sa fac acum cu hotararea pentru a putea stopa retinerile, a recupera sumele retinute si taxa platita?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:37, 16 Mai 2015
Hotararea ramane definitva dupa expirarea termenului de 30 zile ptr.apel.Termenul curge de la comunicarea hotararii,data comunicarii o puteti afla studiind dosarul la arhiva instantei.Pe hotararea de la fond trebuie sa luati de la Registratura instantei(judecator de serviciu) mentiunea "Ramasa definitiva prin neexercitarea apelului."Conform art.641(1) NCPC(republicat aprilie 2015) raportat la art.632(2) hotararile judecatoresti sunt titluri executorii si pot fi puse in executare fara a fi necesara investirea cu formula executorie.Urmeaza sa va adresati unui executor judecatoresc ptr.punerea in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel? Adrian_MG Adrian_MG Se poate cere incuviintarea executarii silite la o hotarare data in prima instanta, cu drept de apel, dupa procedura veche? De mentionat este faptul ca ... (vezi toată discuția)
Investire hotarare judecatoreasca VioletaNed VioletaNed Buna ziua Am o hotarare a judecatoreasca, impotriva careia s-a facut recurs la Curtea de apel Ploiesti. Curtea a respins recursul, iar prin decizia pe care ... (vezi toată discuția)
Procedura legalizari petre_marian petre_marian buna seara.am o sentinta si o deczie dar s-a declarat recurs.La judecata de fond am castigat o suma de bani reprezentand o sulta,iar la apel dupa o perioada ... (vezi toată discuția)