Am canstigat la fond o contestatie la executare. EOS nu a depus apel in termenul obligatoriu. Cum procedez pentru a investi hotararea astfel incat pe baza ei sa pot recupera si sumele retinute pana acum si taxa judecatoreasca platita, taxa ce mi se spune in hotarare ca se da prin nu stiu ce ordin tot prin instanta?! Ce trebuie sa fac acum cu hotararea pentru a putea stopa retinerile, a recupera sumele retinute si taxa platita?
Va multumesc!
Hotararea ramane definitva dupa expirarea termenului de 30 zile ptr.apel.Termenul curge de la comunicarea hotararii,data comunicarii o puteti afla studiind dosarul la arhiva instantei.Pe hotararea de la fond trebuie sa luati de la Registratura instantei(judecator de serviciu) mentiunea "Ramasa definitiva prin neexercitarea apelului."Conform art.641(1) NCPC(republicat aprilie 2015) raportat la art.632(2) hotararile judecatoresti sunt titluri executorii si pot fi puse in executare fara a fi necesara investirea cu formula executorie.Urmeaza sa va adresati unui executor judecatoresc ptr.punerea in executare.