Buna ziua!!! Am o problema si va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Vecinul a hotarat sa faca gardul pe hotar din beton am fost de acord cu conditia sa respecte linia de hotar cum a fost si pana acum, insa el are pe hotar construit un grajd care este demult asa a fost si asa a ramas, dar acum s-a hotarat sa faca gardul dupa grajd adica pe pamantul meu pentru ca asa a considerat el ca e normal ,,,ca asa spune legea” , fara sa aiva autorizatie, a intrat abuziv in curte fara sa fim acasa a sapat santul a fixat tevile in pamant insa nu l-am lasat sa puna beton, pentru ca este pe proprietatea mea avand acte.As vrea sa stiu daca are dreptul sa faca asa ceva? Am fost la Primarie am facut sesizare au spus ca o sa vina insa nu au venit pana acum.Ce este de facut? Nu mai spun ca ne-a vorbit foarte urat ,ne-a amenintat, etc.X-(
Convocati in scris (cu scrisoare recomandata, nota inventar si confirmare de primire) vecinul Dvs. cu toate actele de proprietate (cadastru, autorizatie de construire) la o intrunire cu Dvs. si cu un expert topo-cadastral.
Solicitati Primariei, in scris, sa trimita un reprezentant de specialitate (Disciplina in Constructii, Urbanism, etc.).
Incercati o conciliere pentru o solutie amiabila, bilateral acceptata.
Daca nu se rezolva, depuneti o actiune in instanta.
Actiune de granituire
mrlpopa
In urma unui partaj judiciar incheiat in 2001 s-a impartit o proprietate.
Cu acordul verbal al celuilalt proprietar in anul 2008 am vrut sa fac gardul dintre ... (vezi toată discuția)