avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cit timp este valabil?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cit timp este valabil?

cit timp este valabil un Certificat eliberat de Registrul National de Evidenta a Revocarii Procurilor in vederea vinzarii-cumpararii unui apartament? -multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:02, 30 Iunie 2009
Art.29 Notarul public poate solicita relaţii cu privire la revocarea unei procuri printr-o cerere adresată RNPR.
Operatorul RNPR, primind cererea notarului public, procedează de îndată la verificarea în baza de date a situaţiei solicitate, eliberând notarului public, un certificat conţinând rezultatul verificărilor efectuate.
In regulament nu este prevazut un termen de valabilitate al certificatului, doar in momentul primirii acestuia de catre notar se ia la cunostinta despre situatia procurii respective si se acioneaza in consecinta.
Actul de vanzare-cumparare se incheie in acel moment, ulterior putand intervenii modificari in situatia procurii.
Parerea mea.
Sursa NORME METODOLOGICE PRIVIND REGISTRELE UNICE
ŢINUTE DE UNIUNEA NAŢIONALÃ
A NOTARILOR PUBLICI DIN ROMÂNIA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

N-am gasit notar care sa accepte revocarea unei procuri fara nr .autentificare mariapopescu mariapopescu Niciun notar n-a acceptat ca tatal meu sa dea declaratie de revocare a procurii data nepoatei lui pentru terenul in indiviziune ,deoarece nu are nr de ... (vezi toată discuția)
Procura de imputernicire dangabriela dangabriela In dorinta de a vinde o bucata de pamint, mama mea a incheiat o procura de imputernicire in vederea reprezentarii in problema vinzarii pe numele unei terte ... (vezi toată discuția)
Procurile notariale sunt inregistrate in registrul unic al notarilor sau doar cele revocate? mariapopescu mariapopescu Daca tatal meu face o cerere catre Camera Notarilor pentru a i se oferi informatii daca exista sau nu o procura data de el unei nepoate de-a lui,avand in ... (vezi toată discuția)