avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitare termen itm ptr remedierea situatiei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitare termen itm ptr remedierea situatiei semnalate

Buna ziua, puteti sa imi dati o baza legala conform careia societatea careia i s-a impus in urma unui control itm remedierea deficientelor, sa ceara un termen mai mare? In legea 108/1999 nu am gasit niciun articol in acest sens. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 1 Iulie 2009
Nu cunosc nici o prevedere legala care sa va ajute din acest punct de vedere.
Termenele impuse de ITM trebuiesc respectate chiar daca uneori sunt destul de apropiate
Nu ati specificat despre ce fel de control ITM este vorba : pe linie de SSM sau resurse umane.
Eu va pot rasunde despre cel care are ca subiect sanatatea si securitatea in munca SSM - protectia muncii.
1. In urma unui control, se constata deficientele in organizarea prevenirei si protectiei SSM.
2. Se intocmeste un PV, care cuprinde baza legala a deficientelor, un plan de masuri pentru remedierea lor, si UN TERMEN care se da ptr. realizarea masurilor. De obicei 30 zile.
3. Inainte de expirarea lor, angajatorul este obligat sa faca o informare catre inspectorul care semneaza PV, in care sa specifice realizarea masurilor punctual. Informarea o depune la registratura ITM ( e cel mai indicat, ia pe copie nr. de inregistrare) , o poate timite pe fax sau email.
4. Tot in acelasi fel poate cere un alt termen de realizare, cu explicatiile aferente.
5. Cel mai bine, este sa se ia legatura cu Inspectorul respectiv, personal sau telefonic ptr. a afla perioada maxima ce poate fi solicitata.
Sfatul meu : colaborati cu inspectorii, daca vad bunavoita din partea dvs. va ajuta ! Eu personal nu am intalnit Inspector SSM, care sa fie pus pe amenzi cu orice pret !
ramy84 a scris:

Buna ziua, puteti sa imi dati o baza legala conform careia societatea careia i s-a impus in urma unui control itm remedierea deficientelor, sa ceara un termen mai mare? In legea 108/1999 nu am gasit niciun articol in acest sens. Multumesc

Se practica asa ceva , insa este nevoie si de intelegerea inspectorilor care au efectuat contolul sau de coducerea ITM-ului. Prin urmare, angajatorul solicita ITM-ului prelungirea termenului pana la care trebuia sa indeplineasca masurile trasate in urma controlului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)
Control intern ssm alin1971 alin1971 Buna ziua! Reiese din vreo lege / comunicare ITM / etc, o perioada minima la care este obligatoriu un control intern SSM? In afara de punctul 17 din normle ... (vezi toată discuția)
Controale itm luminita-terezia luminita-terezia am avut in urma cu aproximativ 1-1 1/2 luni control de la itm, protectia muncii. S-a intocmit proces verbal de control, s-a consemnat in registrul unic ... (vezi toată discuția)