avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Angajarea unui cetatean italian in Romania
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Angajarea unui cetatean italian in Romania

Buna ziua,problema este legata de angajarea unui cetatean italian , de curand rezident in Romania.Are meseria de mecanic auto ,specializat in repararea si intretinerea masinilor de curse.Societatea noastra(SRL)functioneaza de peste 20 de ani,avand obiect principal de activitate comert cu amanuntul a produselor nealimentare,cod caen 4719.Dorim sa extindem obiectul de activitate in vederea prestarii de servicii de reparatii auto.Cred ca 4520 ar fi codul Caen pentru asemenea activitati.De aceea dorim sa angajam aceasta persoana.Avem cateva societati din Italia,pentru care ,cetateanul italian a lucrat in anii precedenti,care ar avea nevoie de serviciile acestuia, pe perioade scurte de timp,respectiv intre 4- 7 zile,o data sau de 2 ori pe luna,practic pe perioada in care acestia desfasoara concursuri auto,in vederea intretinerii si reparatiilor masinilor participante.Mentionez ca aceste concursuri se desfasoara in mai multe tari din UE dar si in America sau Asia,in ultimile 2 o data pe an,unde cererea ar fi de 10-15 zile.Sperand ca am fost destul de explicita,as dori sa stiu care sunt pasii de urmat in vederea punerii in practica a acestei activitatidin punct de vedere legal,de la contractul de munca,delegatii,diurna si mai ales daca este nevoie de formularul A1 de care am tot citit pe forum.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 17 Mai 2015
Stiu ca si in Italia este foarte extinsa, ca si in Romania, forma de organizare tip P.F.A. De ce nu incercati o astfel de colaborare cu el?

In acest caz, contractul se incheie intre doua persoane juridice si nu presupune raporturi de natura salariala cu toate complicatiile legate de acestea.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2015
Iulian MANEA, Contabil
Am uitat sa mentionez ca cetateanul italian este rezident in Romania in urma casatoriei,asadar,nu are nevoie de autorizatie de munca.....deci ,ar fi mai simplu sa-si infiinteze in Romania un PFA?Vreti sa fiti putin mai explicit,va rog,nu cunosc nimic legat de PFA-uri....si care ar fi,mai exact,procedura...multumesc
Angajarea unui cetatean dintr-un stat UE in Romania se poate face ca si angajarea unui cetatean roman.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Formular a1 paguro paguro Buna ziua!Am deschis un PFA in octombrie 2019.Sunt mecanic auto cu specializare in repararea masinilor de curse(tip formula 1).In cursul acestei luni voi ... (vezi toată discuția)
Plata cass cetățean strain MariaMarcela MariaMarcela Buna ziua!Ce document trebuie sa prezinte un cetățean italian pentru a demonstra calitatea sa de asigurat in Italia pentru a nu plati contribuția la ... (vezi toată discuția)
Munca in ue cchitic cchitic Cetatean roman , cu rezidenta in Italia este angajat la o firma romaneasca sa presteze lucrari in Italia in baza unui contract al firmei romanesti cu firma ... (vezi toată discuția)