avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE ANTICIPATA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE ANTICIPATA

Buna ziua
Am 26 ani,6 luni si 7 zile; la care se adauga 3 ani spor pentru 6 ani ,3 luni si 27 zile gr a I-a; plus 3 ani si 3 luni pentru 9 ani 2 luni si 28 zile gr a II-a;
Deci am 26 ani ,6 luni si 7 zile +
3 ani spor la gr a I-a
3 ani,3 luni spor la gr a II -a
Total 32 ani ,09 luni , 7 zile
Am 63 de ani,pot beneficia de pensie anticipata???
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Tinu21 , utilizator 10:59, 18 Mai 2015
Prima forma de pensionare posibila este-limita de varsta la 65 de ani.
Aveti un stagiu total de cotizare de 31 de ani 3 luni si 7 zile.
26 ani,6 luni si 7 zile + 3 ani stagiu aferent grupei I-a + 1 an si 9 luni stagiu afferent grupei II-a = 31 de ani,3 luni si 7 zile.

www.avocatnet.ro/content/for...

In topical de mai sus ati postat,total stagiu 32 si 9 luni,din care 6 ani si 3 luni in grupa I-a si 9 ani si 2 luni in grupa II-a.
Raspunsul a fost valabil pentru datele postate in acest topic.

Pentru datele postate in topicul nou,ramane valabil - limita de varsta la 65 de ani.
Multumec mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de pensionare respinsa glp glp Buna ziua, Tatal meu a depus o cerere de pensionare pe motiv de varsta avand vechime in conditii speciale de lucru, iar cererea a fost respinsa. Mai ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate gr.3 ovis67 ovis67 Sunt nascut in 05.10.1967. Din Iulie 2012 sunt pensionat pe caz de boala grad 3,boala obisnuita. Am 26 de ani lucrati pana la pensionare,din care 14,5 ani ... (vezi toată discuția)
Trecere de la pensia de invaliditate gr.ll la limita de varsta cocutmihai59 cocutmihai59 Buna ziua, Sunt pensionar gr.II din anul 2000, cu vechime de: 18 ani 9 luni in gr.I 3 ani si 7 luni si 26 zile in gr.III. 8 luni conditii ... (vezi toată discuția)