avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avize necesare functionarii statiilor GSM
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avize necesare functionarii statiilor GSM

...Va rog sa-mi spune-ti care sant institutiile a caror avizare este obligatorie ptr.darea in folosinta a unei antene GSM...???.
Cel mai recent răspuns: bobota viorel , utilizator 19:46, 17 Mai 2015
Autorizarea oricarei constructii (prin urmare si aceea a unei statii de telefonie mobila GSM)
trebuie sa respecte prevederile:
● Legea 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii
● Legea 453/2001 privind modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii

Printre avizele si acordurile necesare obtinerii autorizatiei:
Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Ministerul Administraţiei şi Internelor, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi aviz sanitar din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Acordul vecinilor este definit de legislatie ca fiind: "acord in forma autentica" (autentificat la notar), pe verticala si pe orizontala, astfel ca pentru ca autorizatia de constructie, eliberata de primarie, sa fie legala, trebuie acordul :
- la blocuri: 50% plus unu dintre locatarii unui bloc (condominium), precum si, obligatoriu, acordul tuturor proprietarilor care locuiesc la ultimul etaj.
- In cazul locuintelor de tip resedinta: toti vecinii trebuie sa isi dea acordul
- la curti: acordul locuitorilor din imediata vecinatate.

Va multumesc D-le !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montarea antenelor gsm pe bloc Maciuca Maciuca Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile ... (vezi toată discuția)
Amplasarea antenelor gsm ContSters62736 ContSters62736 care sint actele normative care trebuiesc respectate pentru amplasarea antenelor GSM pe blocuri. am cautat ceva timp pe net dar nu am gasit decit niste ordine ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)