avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum public

Va rog sa+mi spuneti ce latime minima trebuie sa aiba un drum public de interes local si in ce act normativ se prevede aceasta. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: stefanut , utilizator 15:57, 18 Mai 2015
-lăţime parte carosabilă 2x 2,50 m;
-lăţime acostament 2 x 0,50 m;
Norma tehnica din 27/01/1998 privind proiectarea, construirea si modernizarea drumurilor
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 138bis din 06/04/199
Vedeți clasificarea și reglementarea drumurilor -ORDONANȚA 43/1997 actualizată
Sa fiu mai precis, e vorba despre doi vecini care au o disputa cu privire la latimea unei ulite dintr-un mic orasel, unul afirmand ca trebuie sa aiba 3 metri, iar celalalt sustinand o latime de 4 metri. Unde exista o documentatie cu privire la acea ulita, la latimea ei? Exista vreun act normativ in afara de ordonanta 43/1997 cu privire la acest aspect? Multumesc.
La primarie solicitati date concrete.
Intr-adevar, conform Ordonantei 43/1997, ulita este in administrarea Consliliului Local. Dar, un act normativ cu privire la latimea minima a unui asemea drum, tot nu am identificat. As fi vrut sa-l citesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum comunal dc Ionpolo Ionpolo -in cazul proiectarii refacerii unui ndrum comunal care este latimea minima a partii carosabile? ..drum categ V viteza 25 km./ora -proiectantul este obligat ... (vezi toată discuția)
Proprietate teren eula eula Exista reglementari legale in ceea ce priveste distanta ce trebuie respectata intre teren si drum (comunal in cazul meu) sau depinde de fiecare primarie in ... (vezi toată discuția)
Info legislatie cale de accces garaj smiler8 smiler8 Buna ziua, doresc sa aflu urmatoarele informatii: Detin un garaj cu CF, act de proprietare intr-o zona cu mai multe garaje, Garajul fiind pozitionat ... (vezi toată discuția)