avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA LA CHIRIE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA LA CHIRIE

Buna ziua! O societate nou infiintata platitoare de TVA, care plateste 3% impozit pe venit inchiriaza un spatiu proprietate catre o alta societate neplatitoare de TVA, societatea care a inchiriat nu vrea facturi cu TVA, este corect sa emita factura catre chirias fara TVA? Specific ca mai are si alte activitati de comert pe aceasta firma!!!
Cel mai recent răspuns: cristinasova , utilizator 10:09, 19 Mai 2015
Buna ziua!
Facturarea chiriei se face fara tva. Veniturile din chirii sunt scutite de TVA. Din contra, daca doriti sa facturati cu TVA trebuie sa depuneti o notificare catre ANAF prin care precizati ca veti factura cu tva pentru inchirierea imobilului (adresa ) catre beneficiarul (denumirea beneficiarului) si numarul si data contractului de inchiriere. Exista formular tipizat. Cautati pe google.

Numai bine!
MULTUMESC!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere danielamihai10 danielamihai10 Persoana juridica am inchiriat spatiu ,as vrea sa stiu daca ca persoana juridica trebuie sa fac o notificare catre finante si daca da, cum ? (vezi toată discuția)
Colectare tva vivi.e vivi.e Am si eu o intrebare: O firma inregistrata ca platitoare de tva ce factureaza unui cabinet medical NEplatitor de tva o factura de chirie, colecteaza tva-ul ... (vezi toată discuția)
Chirie facturata fara tva cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Am o societate comerciala neplatitoare de TVA si am inchiriat un spatiu comercial de la o alta societate comerciala platitoare de TVA.In urma ... (vezi toată discuția)