avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare fara respectarea contractului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare fara respectarea contractului de comision

Va rog ajutati-ma cu un raspuns:

Am cumparat o garsoniera.
Inainte de autentificarea actelor la notar a fost semnat un Contract de comision, Dupa semnarea Contractului de comision vanzatorul si cumparatorul au hotarat sa renunte la colaborarea cu agentia imobiliara prin care a fost incheiat Contractul de comision.
A fost autentificat actul de vanzare cumparare la notar fara a mentiona in el Contractul de comision.
Contractul de comision prevedea ca vanzatorul sa achite o garantie catre agentia imobiliara, lucru care nu s-a intamplat (nu exista o chitanta).

Poate Vanzatorul sa-mi straice actul de Vanzare Cumarare ???

Astept raspuns.


Multumesc mult.
Cine a semnat contractul cu agentia imobiliara? Ambele parti sau numai vanzatorul?

Contractul cu agentia imobiliara nu se trece in contractul de v/c intrucat nu are nicio legatura cu incheierea tranzactiei.

Daca cel care a incheiat contractul cu agentia nu isi indeplineste obligatiile asumate in acel contract, agentia imobiliara il va actiona in instanta.

Agentia imobiliara nu poate interveni in niciun fel in anularea contractului de v/c.
Despre ce garantie e vorba?
Contractul de comision prevedea ca vanzatorul sa achite o garantie de 1000 lei, catre agentia imobiliara, lucru care nu s-a intamplat (nu exista o chitanta).

Pai daca vanzatorul si cumparatorul s-au inteles sa evite agentia dupa ce s-au "inteles" ce chitanta sa mai elibereze agentia?!

"Garantia" la care va referiti reprezinta comisionul de intermediere pe care vanzatorul trebuie sa il plateasca.

Daca vanzatorul nu isi achita obligatiile fata de agentie conform clauzelor contractuale va garantez ca vanzatorul va plati mai mult de 1000 de lei. Adica si cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - agentie imobiliara AlexPetru AlexPetru In situatia in care am scos la vanzare un apartament si sunt contactat de un agent imobiliar, care vine cu un cumparator, daca eu cer ca in cazul acestei ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliara - promitentul cumparator trebuie sa depuna o garantie? luminutza luminutza Buna ziua. In incercarea de achizitionare a unui apartament, reprezentantul agentiei imobiliare a prezentat, drept practica de a proteja cumparatorul, ca suma ... (vezi toată discuția)