Se pot modifica datele dintr-un proces verbal de contraventie,fara instiintarea contravenientului ?Exemplu:eu fiind contravenientul-am luat la cunostinta ,am semnat un proces verbal de contraventie,iar la o luna "sa ma trezesc" cu un dosar de daune,instrumentat de firma de asigurari a pagubitului, in care procesul verbal semnat initial de mine, in urma caruia au deschis dosarul de dauna,sa contina datele unui alt autovehicul, sa fie modificat si in care apare un alt numar de inmatriculare al asa pretinsului pagubit.Am anuntat firma de asigurari de nelegalitatea aparuta,raspunsul acestora fiind :"P.V. a fost modificat si stampilat de organul emitent."Deci,intrebarea mea este simpla: este legal sa modifici un P.V. de contraventie,unilateral,fara instiintarea contravenientului ?Sa folosit termenul,la modificare,pe P.V.,"eroare materiala".
Multumesc pentru buna intentie,dar daca mi-ati trimite si un art.de lege sau hotarare,sau unde gasesc aceste norme,as ramane indatorat ! Multumesc anticipat.
Daca ati semnat pv ,de ce nu vi s-a inmanat pe loc?Doar daca nu ati fost intrebat daca aveti obiectiuni sau ati fi refuzat sa il semnati atunci pv vi s-ar fi comunicat prin posta.
Nu ati fost atent la situatia creata.Copia PV este la mine,dar dosarul de daune al "pagubitului"este facut ca urmare a modificarii PV, fara sa fiu instiintat, "pagubitul" fiind de aceasta data alta entitate. Mai exact :la mine apare un numar de autoturism (avariat)pe P.V. ,iar in dosarul de dauna in P.V. apare alt numar de autoturism. De aici intrebarea :este legal o astfel de procedura ?
Da se poate modifica, atata timp cat nu contravine realitatii deci nu se produce un fals. E vorba de o eroare materiala relativa, care, cred, poate fi confirmata chiar de dvs.
P.v. contraventie
duiu
mi s-a intocmit un P.V. de contraventie si mi s-a retinut si permisul de conducere. Agentul a venit cu p.v. completat de el la rubrica obiectiuni cum ca ma ... (vezi toată discuția)