avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatie concediu medical

Buna ziua. Ati putea sa imi spuneti cine plateste indemnizatia de concediu medical pt un angajat? Statul sau angajatorul? Si daca nu e platita de angajator, acesta mai plateste ceva (impozit, cas, etc) pt angajatul aflat in concediu medical? Sau el nu mai are nici o plata de facut pe perioada de concediu medical?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: noidoi , utilizator 10:46, 19 Mai 2015
Indemnizatia pentru concediu medical o plateste angajatorul , care o recupereaza apoi de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta dupa cum urmeaza:
– de catre angajator, din prima zi pana in a 5-a zi de incapacitate temporara de munca;
– din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, incepand cu ziua urmatoare celor suportate de angajator, si pana la data incetarii incapacitatii temporare de munca a asiguratului sau a pensionarii acestuia.

Contributii sociale datorate in cazul indemnizatiilor pentru concediu medical

[ link extern ] /
Multumes pt raspuns. Asta inseamna ca, daca sotul meu intra in concediu medical, firma nu este afectata cu nimic dpdv financiar (evident, dupa cele 5 zile). Inteleg din link-ul respectiv ca firma nu mai plateste nici alte taxe, asa cum ar face-o daca angajatul ar lua salariul normal.
Scuze ca revin. Am incercat sa ma uit si pe calculele de pe acel link si sunt f complicate. Dar acolo am vazut ca angajatorul plateste si el totusi, pe timpul concediului medical, toate contributiile pe care le plateste si cand e salariul normal. Am inteles bine? Are si angajatorul plati de facut totusi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 zile de concediu medical nu se platesc??? AntiKap AntiKap Astazi am primit salariul si patronul nu mi-a platit 3 zile de concediu medical X-( pentru ca, spunea el, CAS nu remunereaza concediul medical sub 4 zile?! Mi ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul medical de 7 zile? angelica3525 angelica3525 Am avut CM 7 zile . Cine trebuie sa-mi plateasca acest CM , firma sau Casa de Asigurare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore dorinelbraha dorinelbraha buna ziua cum se ponteaza concediul medical pentru personalul care lucreaza in ture de 8 ore? se trece in foaia de prezenta sambata si duminica? exista un ... (vezi toată discuția)