avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie intretinere minor, cel obligat este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie intretinere minor, cel obligat este stabilit in strainatate

Buna ziua.
O data cu divortul s-a stabilit si obligatia de plata a unei contributii de intretinere minor de 16,50% din veniturile realizate. S-a avut in vederea oblgatia intretinerii unui alt copil, rezultat dintr- o casatorie anterioara. Acel copil a implinit 18 ani in 2011, nu a continuat studiile, nu a formulat cerere de continuare a platii pensiei si, in prezent, lucreaza.
Tatal obligat este stabilit si lucreaza ca PFA in Anglia de cca 1 an jumate. In aceasta perioada nu a platit nimic.
M-am adresat unui serviciu specializat din cadrul MJ care mi-a confirmat ca exista posibilitatea legala, chiar prin intermediul lor, de punere in aplicare hotararii judecatoresti, respectiv plata a pensiei de intretinere.
Inainte de asta insa vreau sa cer majorarea pensiei, unul dintre cei 2 copii devenind intre timp major, cum am afirmat.
Problemele mele sunt:
1. citarea paratului si judecarea;
2. dovada veniturilor ce trebuie depusa, eu neavand informatii si neputand indica un angajator caruia sa se poata adresa instanta;
3. stabilirea sumei (mi se cere suma, restanta si curenta) fiind exprimata in procent;
4. orice altceva ar putea avea legatura cu cele 2 demersuri si de care sa nu am habar acum!
Este binevenita orice informatie/sfat/indicatie/semnalare aspect. Nu mi-am permis si nu-mi permit nici acum un avocat iar modelele de cerere gasite pe site-uri de specialitate nu acopera toata speta. Ma va costa destul traducerea tuturor documentelor, inclusiv a nu stiu ce extrasuri pe care trebuie sa le solicit la Judecatorie.
Va multumesc mult!
Ganduri bune tuturor!

Alte discuții în legătură

Procent pensie alimentara Ellyn Ellyn Buna ziua! Lucrez in Italia si am salariu de 2000 euro,am 3 copii,1 in Romania si 2 in Italia,copilul din Romania m-a dat in judecata pentru majorare si apoi ... (vezi toată discuția)
Dreptul copilului AmeliaAmy AmeliaAmy Sunt divorta de tatal copilului si de comun acord ii platea o pensie alimentara de 600 ron care era mai putin de 25%din salariu.in noembrie anul trecut a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate modifica pensia de intretinere in functie de venituri? daniela_albu daniela_albu Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce pot face pentru ca fostul meu sot sa plateasca pensia de intretinere pentru cei doi copii in functie de veniturile sale. ... (vezi toată discuția)