avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil tata-acte necesare de la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil tata-acte necesare de la angajatori

Buna ziua!

As dori sa imi mai raspundeti la o intrebare, daca e posibil:

Buna ziua!
Daca pe parcursul perioadei de 12 luni consecutive cerute de lege, tatal a avut 2 angajatori, de la primul plecand prin demisie cu art 81, ce acte trebuie sa solicite acestuia pentru completarea dosarului pentru indemnizatie de crestere copil?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: saphirr , utilizator 15:21, 29 Mai 2015
1. De la toti angajatorii unde ati lucrat pe perioada celor 12 luni premergatoare nasterii copilului (indiferent de cate luni ati lucrat la fiecare din ei) trebuie sa solicitati adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete lunare).

2. De la angajatorul de unde ati demisionat trebuie sa prezentati si o copie dupa incetarea contractului individual de munca (CIM) iar de la celalalt angajator decizia de suspendare a CIM.
Buna ziua!
Va multumesc dar mai am o nelamurire.
Am vizualizat adeverinta tip anexa 2.
Angajatorul de unde am plecat prin demisie imi completeaza toata adeverinta inclusive prima pagina in care se specifica aprobarea ccc din moment ce am plecat prin demisie sau numai datele personale si tabelul cu veniturile? Ma gandesc ca din moment ce am plecat prin demisie nu o sa vrea sa imi mai aprobe ceva!
Legea il obliga sa imi completetze aceste formular chiar daca am incheiat raportul de munca?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
saphirr, utilizator
1. Concediul crestere copil (CCC) va este aprobat numai de angajatorii cu care aveti contract individual de munca (CIM) in momentul solicitarii.

2. Ceilalti angajatori la care ati lucrat in cele 12 luni completeaza numai rubricile cu datele personale si cele cu venitul net, celelalte rubrici le bareaza.
Buna ziua!
Stimate Domn,

Va multumesc inca o data!
Daca imi permiteti as vrea sa va rog sa mai imi dati cateva lamuriri :
1. In cazul a 2 angajatori, pe parcursul celor 12 luni pana la nasterea copilului, amandoi trebuie sa completeze pe aceeasi adeverinta tip Anexa 2 sau fiecare completeaza cate una separata?

2. In cazul angajatorului de la care s-a plecat prin demisie inainte de nastere, nu este suficienta o adeverinta cu veniturile salariale pe toata perioada de colaborare, trebuie neaparat adeverinta tip Anexa 2?

Va multumesc anticipat!

Cu respect,
Ing. Silviu Barbulescu
1. Fiecare angajator completeaza cate o adeverinta (Anexa 2) cu perioada cat ati lucrat la fiecare in parte in cele 12 luni.

2. Vi se cere adeverinta tip (Anexa 2) unde sunt trecute veniturile nete.
- O adeverinta de venituri salariale cuprinde veniturile brute.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata pap pap SUNT NOUA IN DOMENIU PUTETI SA MA AJUTATI , am un angajat care vrea sa intre in concediu pentru crestere copil , sotia nu lucreaza , iar el are aici la locul ... (vezi toată discuția)
In cat de la suspendarea cim nu mai trebuie sa mergi ala servici maryus2y maryus2y Buna ziua. Lucrez la stat si as vrea sa intru in CCC in locul sotiei. Dupa ziua in care merg la angajator cu cererea pentru suspendarea CIM, dupa a cata zi va ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil (paternal) symonyca symonyca Buna ziua, In calitate de ref. res. umane, trebuie sa ii completez unui angajat Anexa 2, adeverinta eliberata de angajator. Acum problema mea este ca ... (vezi toată discuția)