avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil pentru tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil pentru tata

SUNT NOUA IN DOMENIU PUTETI SA MA AJUTATI , am un angajat care vrea sa intre in concediu pentru crestere copil , sotia nu lucreaza , iar el are aici la locul de munca 12 luni lucrate consecutiv , ce documente ar trebui sa intocmesc eu , k nu stiu ce trebuie facut.
MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: pap , utilizator 15:22, 22 August 2016
1. Trebuie sa aveti rabdare sa vi se raspunda la intrebarile puse, atunci cand cineva stie si are timpul necesar.

2. - Salariatul face o cerere prin care solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in conecdiu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Dupa aprobarea cererii (aprobare care este obligatorie) se emite decizia de suspendare a CIM, in baza art. 51(1), lit. a) din Codul muncii.
- Angajatorul mai completeaza si adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete pe cele 12 luni eligibile.
- Decizia de suspendare a CIM se inregistreaza in Revisal.

3. - Apoi salariatul depune la Primarie cererea tip si actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC.
- Lista cu actele necesare o procura tot de la Primarie sau de pe site-ul acesteia.

4. Cele 12 luni eligibile nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator, poate sa fie la mai multi angajatori.
multumesc frumos DE SFAT SI DE RASPUNS

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere si ingrijire copil tata Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Am situatia in care un salariat, care este in concediu fara plata in momentul de fata,doreste sa intre in concediu de crestere si ingrijire copil ... (vezi toată discuția)
Acte prenatal evelina_lav evelina_lav Buna ziua.Eu sunt angajata cu 4 ore la firma mea. M-am angajat si mi-am platit contributiile la stat ca sa beneficiez de drepturile mamicilor.Ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Acordarea concediului pentru cresterea copilului auratop auratop Buna ziua.Am si eu o intrebare privind acest subiect.In data de 6 aprilie intru in concediul de crestere si ingrijire copil.Angajatorul m-a chemat sa-mi rezolv ... (vezi toată discuția)