avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere si ingrijire copil tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere si ingrijire copil tata

Buna ziua,

Am situatia in care un salariat, care este in concediu fara plata in momentul de fata,doreste sa intre in concediu de crestere si ingrijire copil intrucat urmeaza ca sotia dumnealui sa nasca zilele acestea. In primul rand trebuie sa renunte la concediul fara plata si sa reia activitatea in cadrul firmei. Nu stiu insa care sunt pasii de urmat pentru suspendarea contractului si ce documente trebuie sa imi aduca si sa ii eliberez pentru acest lucru.Va rog sa ma ajutati cat mai repede posibil. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:54, 22 August 2016
1. - Salariatul face cerere de suspendare a contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Ataseaza la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului.

2. - Angajatorul emite decizia de suspendare a CIM conf. art. 51(1), lit.a) din Codul muncii.
- Tot angajatorul completeaza adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete pe cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. - Salariatul depune la Primarie cererea tip si actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC.
- Lista cu actele necesare o procura tot de la Primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata pap pap SUNT NOUA IN DOMENIU PUTETI SA MA AJUTATI , am un angajat care vrea sa intre in concediu pentru crestere copil , sotia nu lucreaza , iar el are aici la locul ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez dupa ce am nascut? AvramescuGeorgiana AvramescuGeorgiana Buna ziua! Am si eu o nelamurire.. Am nascut pe data de 16 noiembrie 2011, concediu de maternitate era pana la sfarsitul lunii noiembrie, sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil suciugeorgeta suciugeorgeta va rog sa imi spuneti,daca se poate,ce pasi trebuie sa urmez in cazul unei salariate care a nascut pe 04.04.2014 si este angajata din 22.03.2014......iar in ... (vezi toată discuția)