In calitate de ref. res. umane, trebuie sa ii completez unui angajat Anexa 2, adeverinta eliberata de angajator.
Acum problema mea este ca tatal este cel care va beneficia de Concediu Crestere Copil pana la varsta de 2 ani.
Avand in vedere faptul ca pe verso "luna nasterii copilului" trebuie trecut 01.02.2014 (data nasterii copilului), cu ce data ar trebui eliberata adeverinta? Si suspendarea CIM in revisal?
Multumesc.
1. Adeverinta se completeaza la fel fie ca este vorba de mama sau de tatal copilului.
2. - Adeverinta o eliberati la data la care o solicita salariatul dvs.
- In adeverinta se trec veniturile nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna.
3. - Salariatul face o cerere catre angajator prin care solicita suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in concediu cerstere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.
- Inregistrarea in Revisal a suspendarii CIM se face in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii CIM.
Cum intra tatal in ccc?
C.Geta
Tatal vrea sa intre in ccc.copilul are 11 luni.am optat pentruccc pana la implinirea varstei de 2 ani.in sept am vrea sa depunem actele ca tati sa intre in ccc ... (vezi toată discuția)