avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte Succesiune

Parinti decedati 2 mostenitori (copii) ,din care unul are toate actele decedatilor necesare deschiderii succesiunii (titlu propietate) ,mentionez ca cel care are actele in original nu vrea sa inceapa dezbaterea succesiunii,ce poate sa faca celalalt mostenitor pentru a putea deschide succesiunea.Se poate obtine duplicat dupa titlul de propietate?
Se pot obtine duplicate dupa toate actele. De la primarie certificatul de deces, de la ANCPI duplicat al titlului de proprietate.
Dar puteti sa initiati procedura de mediere prin care sa il chemati la medierea conflictului pe care il aveti in ceea ce priveste punerea la dispozitie a actelor ce au apartinut parintilor.
Sau puteti obtine un certificat de calitate de mostenitor doar pe baza certificatului de deces caz in care nu se face succesiunea asupra bunurilor. Il anuntati ca se dezbate succesiunea printr-un anunt intr-un ziar de publicitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajarea mostenirii imposibila? alfa19 alfa19 Fratele refuza participarea la partajarea succesorala - deoarece nu doreste aceasta partajare. El are casa si teren in aceeasi localitate cu parintii defuncti, ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate NICKO74 NICKO74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Unul din fratii au scos titlu de proprietate pentru mostenirea parintilor dar eu nu am fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara documentele necesare acesteia myyre myyre Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Bunicii mei au decedat inainte de 1989, bunicul in 1968 si bunica 1974. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)