avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlu proprietate
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlu proprietate

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Unul din fratii au scos titlu de proprietate pentru mostenirea parintilor dar eu nu am fost trecuta in titlu,acum de la primaria locala mi-au spus ca se poate cu aprobarea consiliului sa fiu trecuta si eu in titlu fara a fii nevoita sa merg in instanta,problema este ca eu nu am titlu original si nici nu-l pot da pierdut ca nu sunt trecuta in el,fratele a decedat iar mostenitorii lui nu sunt in tara, eu neavand nici un contact cu ei.Singurul act in care fac dovada ca sunt mostenitoarea parintilor mei este certificatul de mostenitor dobandit in urma succesiunii facute in 1983.Intrebarea este:ma pot duce la ANCPI pentru un duplicat sau ce posibilitate am sa obtin titlu de proprietate.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: NICKO74 , utilizator 18:22, 19 Iulie 2015
La primarie ar trebui sa aiba o copie a certificatului, eventual la registrul agricol. Daca nu pe baza certif.de mostenitor si a certif.dvs.de nastere, eventual casatorie si a actului de identitate precum si a certif.de deces ale parintlor solicitati o copie de la cei care au eliberat titlul de la ANCPI. Dupa care solicitati indreptarea erorii prin rectificarea titlului de proprietate. E mai bine asa. Mai aveti si alte oportunitati in sensul de a face un partaj voluntar la notarul public, unde pe baza certificatului de mostenitor si a titlului de proprietate sa faceti impreuna cu ceilalti mostentori o intelegere cu fiecare ce si cum isi ia.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iulie 2015
Justitiarul711, utilizator
aveti dreptate la primarie au copie dar au spus ca nu se poate face nimic daca nu vin cu originalul asa ca o sa ma duc la ANCPI cum ati spus dv.Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte succesiune ady492 ady492 Parinti decedati 2 mostenitori (copii) ,din care unul are toate actele decedatilor necesare deschiderii succesiunii (titlu propietate) ,mentionez ca cel care ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 NICKO74 NICKO74 buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am facut o solicitare la OCPI pentru eliberarea unui duplicat pentru titlu de proprietate eu fiind unul din ... (vezi toată discuția)
Duplicat titlu de proprietate anapopescu23 anapopescu23 Dorim sa deschidem masa succesorala. Eu si sora mea suntem singurele mostenitoare ale tatei. Am obtinut anexa 24 de la primarie, insa ne lipseste un titlu de ... (vezi toată discuția)