avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general consultanta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

consultanta fiscala

O firma utilizeaza urmatoarele surse imprumutate de finantare:

-un credit bancar pe 3 ani,cu plata lunara a unei dobanzi de 1.5%,al carui cost nominal annual este de 1.5x12 luni=18%;

-un imprumut dintr-o emisiune de obligatiuni pe o perioada de 3 ani, cu o dobanda de 18% pe an si cu plata semestriala a dobanzii.

Care dintre cele doua surse de finantare este mai avantajoasa?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:22, 19 Mai 2015
In teorie, emisiunea proprie de obligatiuni poate sa fie mai rentabila economic.
Totusi, pe elementele descrise de Dvs. nu se poate preciza un raspuns deoarece la fiecare dintre operatiuni mai exista si:
- alte costuri, neprecizate;
- alte riscuri, neprecizate: garantii imobiliare ?. Banca le cere, obligatiunile pot fi garantate sau negarantate.
Exista deci si alte categorii de costuri/riscuri care pot intra intr-o analiza concreta de caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital propriu anca_am anca_am tema licentei mele este " contabilitatea capitalului propriu" am mai multe probleme....daca ma poate ajuta cineva in primul rand daca lucreaza cineva ca si ... (vezi toată discuția)
riscul contractual.criza economica. caz de forta majora flory1 flory1 Buna ziua, In situatia in care banca Creditor, are pretentia sa-si recupereze intreaga suma imprumutata, dar pe fondul crizei imobiliare a scazut ... (vezi toată discuția)
Oug50/2010 corneliandrei corneliandrei care sunt pasii ce trebuie facuti pentru a actiona in justitie banca la care am contract pentru recalcularea dobanzii? cu ce trebuie sa incep? cat ma poate ... (vezi toată discuția)