Buna ziua !
Am un coafor (SRL) ,ce trbuie sa stiu daca vreau sa inchiriez posturile de lucru de coafor,manichiura si cosmetica mai multor PFA-uri.Mentionez ca am drept de subinchiriere de la propietarul spatiului.
Ce fel de contract trebuie folosit si de ce anume trebuie tinut cont pt a nu intra in situatia de ,,dependenta a PFA-ului de SRL?
APRECIEZ orice informatie .Va multumesc anticipat !
Trebuie sa incheiati un contract de inchiriere, in aceleasi conditii pe care l-ati incheiat dvs cu proprietarul.
Singura posibilitate ca organul fiscal sa nu reconsidere activitatea PFA-ului este ca SRL-ul sa angajeze persoana fizica. Ideea este ca se poate reconsidera activitatea foarte, foarte usor si riscurile sunt mari pentru SRL-ul dvs.
Totusi, avand in vedere intrebarea dvs, va recomand ca PFA-ul sa mai aiba si alte colaborari cu SRL-uri.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Se considera dependenta chiar daca PFA-ul isi achizitioneaza singur materialele necesare ,de la diverse firme de profil?
Ideea este sa putem ramane in acelasi spatiu ,impreuna toata echipa si fiecare sa raspunda de propiile incasari si cheltuieli. Sa fie liber sa lucreze in intervalul oral care ii convine si sa poata avea si alte colaborari.
Adica dependenta chiar nu exista,fiecare va dispune de banii incasati,isi va platii chiria si parte din utilitati iar restul de bani ii apartin!
Ca ideea, art. 7 din Codul fiscal prevede indeplinirea a cel putin una dintre conditiile mentionte in acest articol. De aceea am spus ca este foarte usor organului de control sa reconsidere activitatea.
Ceea ce spuneti dvs, este ok, insa in acest caz, care mai este rolul SRL-ului?
SRL-UL are contractul de inchiriere al spatiului,astfel propietarul are garantia ca isi primeste chiria la timp indiferent de cate PFA-uri sunt in acel moment.Cum ar fi ca el sa inchirieze unui nr de 7 PFA-uri,si apoi unul sa plece?
In afara de asta SRL-ul a obtinut un discount de 27% de la o firma mare de produse profesionale, cu conditia de a realiza un target anual f mare si atunci ar fi pacat ca fiecare PFA sa achizitioneze produse mai scumpe..(mentionez ca doar 3 din 7 PFA-uri beneficiaza de aceste produse,adica doar cele cu cod caen coafura)
Acesta e motivul pentru care trebuie pastrat Srl-ul.Motivul principal este insa acela cu spatiul inchiriat.
Credeti ca este ok in acest caz?
Sau vedeti vreo alta forma de organizare in situatia data?
Va multumesc anticipat !
Srl subinchiriere pfa
Inoa2
Buna ziua!Un SRL care are inchiriat un spatiu poate subinchiria la un numar de 8 PFA-uri?
Poate factura cota parte din chirie si utilitati?
Mentionez ca ... (vezi toată discuția)