Lucrurile stau cam asa:
Pasaport valabil pana in 2018
CI expirat
Adresa lipsa ( stau in chirie, proprietarii sunt peste ocean si nu vin prea rar, nici consulat in zona nu au ).
In momentul de fata ma legitimez peste tot cu pasaportul, desi este la limita legislatiei ( nu e recunoscut ca act de identitate dar totusi se pot face conturi, angajari, declaratii in baza lui ). Nu mi s-a tras nicio data atentia asupra faptului ca m-am legitimat cu PP ( nici la politie ) insa, din punct de vedere legal impune niste piedici.
Nu mai am nicio adresa in RO unde sa fac CI, nu mai am nicio tangenta cu fosta adresa.
Intrebari:
-Ce se intampla dupa ce-mi expira si pasaportul ( sau daca il pierd )? Raman in aer...
-Se pot face demersuri/ propuneri pentru incadrarea pasaportului ca act de identitate prin modificarea OUG 97/2005?
Din cate stau si ma gandesc, ori dau anunt in ziar/ internet ca platesc pe cineva sa ma ia "in spatiu" ori...
ps. Am contract de inchiriere dar nu am pe ce sa lipesc flotanta.
Contractul de inchiriere este intocmit la notar sau la agentia fiscala? Daca da atunci va puteti face o noua carte de identitate pe baza contractului de inchiriere.
Nu este facut la notar/ ag. fiscala.
Insa daca asta imi da posibilitatea realizarii CI ( cu mentiune in contract ) voi discuta cu proprietarii intocmirii unui nou contract ( la notar, care sa mentioneze ca am dreptul la acte de rezidenta ). Este insa destul de greu, proprietarii nu sunt in RO si de chirie s-a ocupat un prieten al lor. Sper insa ca voi reusi sa rezolv cumva.
Exist sau nu
mosu1907
Sunt cetatean roman, fara sa detin proprietate in Romania. Locuiesc in chirie in baza unui contract de inchiriere valabil 60 zile cu posibilitate de prelungire ... (vezi toată discuția)