avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura la sf lunii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura la sf lunii

buna ziua,
Am urmatoarea situatie :
Efectuez (sunt SRL-tva la incasare) ITP auto la masinile unui client (tot srl) mai multe sau mai putine intr-o luna si as vrea sa stiu legal daca pot efectua aceste ITP-uri si sa emit factura trimestrial deoarece clientul vrea sa plateasca numai prin banca si atunci cand se strange o suma mai mare.Pot incheia un contract in care sa stipulam aceste conditii ? sau ce acte ar tb sa intocmesc ca sa nu am probleme la un eventual control?
Daca nu este corect asa atunci pot factura lunar pe baza unui centralizator si cu contract?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ionescuo , utilizator 18:20, 20 Mai 2015
Conform Cod Fiscal art.155 alin.(14) factura trebuie emisa pana cel tarziu in a 15-a zi a lunii urmatoare efectuarii serviciului, iar conf. alin.(16) al aceluiasi articol, factura poate cuprinde valoarea serviciilor efectuate in maxim o luna calendaristica.
Luand in considerare cele aratate mai sus, puteti intocmi la sfarsitul lunii sau pana cel tarziu in a 15-a zi din luna urmatoare, o factura centralizatoare a serviciilor efectuate in cursul unei luni. Veti anexa la factura toate documentele din care sa reiasa serviciile efectuate.
Deasemenea, daca veti factura in luna urmatoare, aveti grija ca veniturile sa fie inregistrate in luna in care ati efectuat aceste servicii.
Veti stipula si in contract data la care se face facturarea si pentru ce perioada.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii operatori cablu tv - periodicitate facturare ionutdediu ionutdediu Buna ziua, Operatorii cablu TV au obligatia de a trimite lunar factura clientilor? Ce prevedere legala reglementeaza aceste aspecte: - periodicitatea ... (vezi toată discuția)
Factura conform anexei insolventa insolventa Pot emite o factura pe care sa scriu conform anexei si in anexa sa specific bunurile? in ce baza legala (vezi toată discuția)
Legalitate emitere facturi in avans contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea situatie S-a incheiat un contract cu o firma pentru o prestare de servicii proiectare.Valoarea ... (vezi toată discuția)