Buna ziua,
Ma aflu in situatia in care nu am anuntat autoritatea competenta de concediul fara plata pentru cresterea copilului.
Copilul a implinit 2 ani in data de 27.12.2014, data la care am reluat activitatea.
In perioada 27.11.2013-27.12.2014 am fost in concediu fara plata pentru cresterea copilului. Sunt insarcinata cu data estimativa a nasterii 11.11.2015 si ma aflu in situatia in care datorita faptului ca nu am anuntat la timp nu voi fi eligibila pentru indemnizatie crestere copil. Luna noiembrie si dec 2014 nefiind luate in calcul ca si concediul fara plata pentru cresterea copilului.
Cui ar trebui sa ma adresez in vederea solutionarii acestei probleme?
Va multumesc,
1. Adresati-va in scris AJPIS si dovediti ca ati fost in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
2. Dovada se face cu o adeverinta de la angajator prin care se certifica faptul ca ati fost in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
3. Este posibil ca AJPIS sa fie de acord cu cele aratate de dvs. si sa va considere perioada de concediu fara plata eligibila pentru a beneficia de concediu crestere copil pentru al doilea copil (CCC2).
4. Va rog sa comunicati si aici raspunsul primit! Multumesc!