avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibila neplata a sultei - H.G 608/90
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibila neplata a sultei - H.G 608/90

Buna ziua,
In anul 1992, parintii mei au cumparat cf.legii 61/90, H.G 608/90, apartamentul pe care il ocupau in baza contractului de inchiriere nr.579/16.08.1990.
In anul 1992 s-a stabilit pretul acestui apartament pe care parintii mei l-au achitat integral in 1997.In contractul de vanzare cumparare desi scrie ca apartamentul a fost achitat integral a ramas valabila si clauza H.G 608/90.
Mentionez ca in 18 ani de cand a fost achitat integral apartamentul nu am primit nicio instiintare de recalculare.Am fost la AFI sa obtin acest document unde mi s-a spus ca nu se poate elibera intrucat nu cunosc valoarea finala si m-a trimis la ROMCOMFORT SA,cei cu care am incheiat actul de vanzare -cumparare.Acestia au spus ca nu e de competenta lor si m-au trimis din nou la AFI si tot asa de vreo 6-8 ori.
In urma decesului parintilor mei s-a facut succesiunea intre mine si fratele meu (uterin), s-a ajuns in instanta si am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care am castigat apartamentul dar trebuie sa platesc o sulta fratelui meu in termen de 3 luni de zile.
Am incercat sa fac imprumut ipotecar , am incercat sa vand apartamentul pentru a putea plati sulta si aici incep problemele. Din cauza acestei clauze banca nu acorda credit.
Cine trebuie sa recalculeze eventualele schimbari de preturi si valoarea finala a blocului, ca eu sa achit aceasta suma daca ea exista?
Legea HG 608/90 nu avea si un termen in care trebuia sa se comunice eventualele recalculari?
Au trecut totusi 25 de ani de cand blocul a fost dat in folosinta si 18 ani de cand a fost achitat integral.
Stiu ca daca nu achit aceasta sulta pot fi executata silit.
Va rog sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac, nu sunt de rea credinta, vreau sa platesc sulta si probabil din cauza birocratiei nu voi reusii si voi fi executata silit.
Aveti vreun document care sa ateste plata in 1997? Ati fost la CEC sa verificati arhiva de atunci?
Nu inteleg la ce clauza va referiti, puteti fi mai exacta?
La CEC nu am fost pentru ca nu stiam ca trebuie sa merg si acolo dar voi merge curand.
Clauza de contract " Obliga cumparatorul ca in baza art 2 din H.G 608/1990 , sa suporte diferenta de pret ce va rezulta din recalcularea devizului, ca urmare a aprobarii unor noi preturi, noi tarife sau noi retele de salarizare" - aceasta este clauza din contractul despre care va scriu.
Problema este ca persoanele competente nu si-au facut treaba de 18 ani de la achitare si respectiv 25 de cand blocul a fost dat in folosinta.
Vreau sa stiu unde sa ma adresez, cum pot sa rezolv aceasta problema.
Va rog frumos sunt disperata..

La CEC nu am fost pentru ca nu stiam ca trebuie sa merg si acolo dar voi merge curand.
Dar acea chitanta ultima, o am si scrie in felul urmator " Apartamentul s-a achitat integral cu chitanta nr ..../24.01.1997...Clauza din contract privind H.G.608/1990 ramane valabila"
Clauza de contract " Obliga cumparatorul ca in baza art 2 din H.G 608/1990 , sa suporte diferenta de pret ce va rezulta din recalcularea devizului, ca urmare a aprobarii unor noi preturi, noi tarife sau noi retele de salarizare" - aceasta este clauza din contractul despre care va scriu.
Problema este ca persoanele competente nu si-au facut treaba de 18 ani de la achitare si respectiv 25 de cand blocul a fost dat in folosinta.
Vreau sa stiu unde sa ma adresez, cum pot sa rezolv aceasta problema.
Va rog frumos sunt disperata..

Buna ziua. Puteti, va rog, sa ma ajutati si pe mine cu rezolvarea problemei dvs. ? Am un caz similar, mi s-a spus la notariat ca trebuie sa aduc "actul aditional de definitivare a pretului"...Unde trebuie sa merg, ce trebuie sa mai iau ? Multumesc, o zi buna.
Buna seara!A rezolvat cineva aceasta problema?Daca da,cum a procedat?
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament mshboss mshboss Buna ziua! Vreau sa cumpar un apartament de la un domn,care la randul lui l-a cumparat in anii 1990 de la ICRAL Bucuresti(Herastrau Nord),in rate,dar notarul ... (vezi toată discuția)
Garsoniera cumparata de la a.f.i elena neagu elena neagu Parinti mei au primit garsoniera in anul 1990 conform legilor:H.G.608/1990,H.G.88/1991,H.G 562/1991,legea nr.85/1992 republicata in1998,acestia nu au cumparato ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparea apartament-sume achitate armada_maxima armada_maxima Buna ziua, Am achizitionat un apartament care are un istoric de mai multi proprietari. Primul proprietar a achizitionat apartamentul de la stat (Oficiul ... (vezi toată discuția)