avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare apartament

Buna ziua!
Vreau sa cumpar un apartament de la un domn,care la randul lui l-a cumparat in anii 1990 de la ICRAL Bucuresti(Herastrau Nord),in rate,dar notarul a gasit o adresa de la Herastrau Nord catre acest domn,in care se specifica ca apartamentul a fost achitat integral in luna august 1995 dar se mentine clauza din contract conform art 3 din HG608/90.
Cui trebuie sa ne adresam sa rezolvam aceasta problema,adica sa obtinem a adeverinta din care sa rezulte ca apartamentul a fost achitat integral,fara acea mentiune cu hg608/90,sau domnul respectiv sa achite restantele aferente conform acelui articol din HG608/90?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: mshboss , utilizator 22:43, 9 Mai 2018
Vanzatorul detine documente justificative din care sa rezulte ca a achitat integral c/v bun imobil?
Da,are o adeverinta de la Directia Administratiei Fondului Imobiliar Bucuresti,ca a achitat integral apartamentul,conform contractului respectiv,dar scrie ca se mentine clauza din contract conform art 3 din HG608/90.
Din acest motiv,notarul l-a trimis sa rezolve problema,fie sa aduca o adeverinta fara sa fie trecuta acea remarca privind clauza,fie sa plateasca restantele conform acelei clauze.
Cum trebuie sa procedam,cui trebuie sa ne adresam?
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
mshboss, utilizator
Ce clauza din contract se mentine mai exact?
Art 3 din HG 608/1990:
Pentru locuintele amplasate in zona centrala a municipiului Bucuresti, proiectate si executate in conditii derogatorii de la reglementarile in vigoare privind alcatuirea, finisarea si dotarea, indiferent de data receptiei acestora, preturile de vanzare se determina pe baza preturilor de deviz, in care se includ corectiile de nivel si de zona prevazute la art. 1 alin. 2 din prezenta hotarare, la care se adauga comisionul de 1,5% cuvenit unitatii specializate in vanzarea locuintelor.
Preturile de deviz mentionate la alineatul precedent sunt cele legal aprobate pentru perioada de executie a lucrarilor.

Se mentine ipoteca pentru "comisionul de 1,5% cuvenit unitatii specializate in vanzarea locuintelor" ?
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
MihailZC, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Pe instiintarea primita,este specificat ca apartamentul a fost achitat integral cu chitanta nr...din data de.....,dar este scris de mana ca se mentine clauza din contrat conform art 3 din hg608/90.
In contract este specificat astfel:Pretul de vanzare va putea fi influentat de costurile realizate si decontate ulterior datei de receptie precum si in functie de zona amplasarii locuintei.
Am citit si eu art 3 din hg608/90, e vorba despre zona centrala a Bucurestului,dar apartamentul pe care vreau sa-l cumpar este in Otopeni,Ilfov,poate ne ajuta intr-un fel.
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Joi, 5 Aprilie 2018
mshboss, utilizator
Vin cu o completare la ceea ce am scris mai sus:La alte precizari in contract apare :"Pretul de vanzare va putea fi influentat de costurile realizate si decontate ulterior datei de receptie preliminare precum si in functie de zona amplasarii locuintei ce va fi stabilita de catre primarii".

Alte discuții în legătură

Posibila neplata a sultei - h.g 608/90 VasilicaR VasilicaR Buna ziua, In anul 1992, parintii mei au cumparat cf.legii 61/90, H.G 608/90, apartamentul pe care il ocupau in baza contractului de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Constructorul este autoritate publica? dina999 dina999 Investitorul refuza sa-mi puna la dispozitie procesul verbal de receptie finala a unui bloc de locuinte constrtuit din fondurile statului, bloc in care sunt ... (vezi toată discuția)
Despre reabilitare Cristina Mihalcea Cristina Mihalcea Daca se vinde un apartament intr-un bloc recent reabilitat, neachitat integral costul reabilitari/apartament (se achita in rate lunare), cine are obligatia de ... (vezi toată discuția)