avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... formulare/redactare recurs !data in judecata de Apa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

formulare/redactare recurs !data in judecata de Apa Nova

Buna seara
Am si eu nevoie de sfatul dumneavoastra, mama mea locuieste intr-o casa de stat cu chirie,unde a locuit toata viata, in urma divortului/partajuluio camera si acesul la baie ia revenit tatalui meu,in 2002 tatal meu a luat in 'adapost/'chirie'' in subsol o familie de romi ''nevoiasa'' credea el, la cateva luni tatal meu a decedat ..cam subit ce-i drept, iar aceasta familie a ramas in spatiu abuziv si au ocupat sii camera tatalui de sus,de atunci au inceput problemele, dintr-o familie de 3 persoane au devenit 8 uneori 10 peste noapte,acestia chemandu-si alte neamuri!!! Dina cel moment anul 2003 atat noi, cealanta familie din curte cat si lucratori Apa Nova nu au mai avut acces la subsol unde se afla ceasul care trebuia citit!!Pana in 2006-2007 atat familia mea, cat si vecinii a trebuit sa achitam intreaga factura la Apa Nova qatat pt apa folosita de noi cat si pentru cele 8-10 persoane ! 2 din aceste persoane au resusit sa il convinga [pe tatal meu inainte de deces sa le faca mutatie pe adresa lui!din 2007 vecinii nu au mai fost de acord sa suporte intreaga factura si nici noi nu am mai putut, mai ales ca Apa Nova nu putea citii ceasul si punea ''din burta '' cum s-ar spune!!
Anul trecut apa a fost opriita .. iar acum mama mea care dupa decesul tatalui a luat contractul pe numele ei a fost data in judecata !!! Nu a fost chemata in instanta ci puir si simplu a primit hotararea acasa, are inca 6 zile la dispozitie pentru a formula un recurs!! cer sfatul dumneavoastra in legatura cu redactarea si intemeierea recursului! V-am detaliat intamplariile poate astfel ma puteti sfatuii!
Odata ce va fii fixat un termen pt recurs voi angaja un avocat! pana atunci va rog sa ma ajutati co o idee in formularea si motivarea recursuluI!
Cel mai recent răspuns: gabilucian , utilizator 02:21, 21 Mai 2015
Aveti nevoie de avocat pt formularea recursului,poate fi mai importanta redactarea motivelor de recurs decat reprezentarea la termen.Daca recursul nu este motivat corespunzator avocatul angajat de dvs ulterior nu va avea ce sa faca .
Sunt constient tocmai de aceea am cerut sfatul dumneavoastra cat de mult conteaza redactarea si motivarea , eu momentan sunt plecat din tara de 2 saptamani , astfel nu o pot ajuta direct decat odata cu primul salariu o pot ajuta cu banii pentru angajarea unui avocat iar cum deabiea am inceput serviciul nu voi primii banii pentru inca doua saptamani, am citit ca poate redacta singura discursul si am gandeam ca poate cineva ma poate ajuta cu cateva sfaturi la intemeierea si motivarea acestuia cererea TIP am vazut-o online
Precizez inca odata ca mai are 5 zile(fiind trecut de 00:00 in RO ) pentru depunerea recursului!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
gabilucian, utilizator
Nu exista cereri tip,pentru a formula o cale de atac impotriva unei hotarari judecatoresti , in primul rand trebuie ca hotararea respectiva sa fie citita pentru a putea fi criticata,motivele de apel /recurs formulandu-se in functie de cele retinute in hotarare la instanta de fond.Sa mearga mama dvs la o judecatorie din localitatea unde locuiti sau daca este in varsta sa trimita pe cineva cu hotararea instantei impotriva careia vreti sa formulati recurs,sa intrebe avocatii prezenti si este imposibil ca pt o suma modica sa nu gaseasca pe cineva dispus sa-i redacteze recursul.Solutii se gasesc important este sa doriti.
Nu înțeleg cum a ajuns acțiunea direct în recurs fără ca mama d-voastră să fi fost chemată în instanță, la fond, apel și recurs. Explicați?
Nici eu nu am inteles mare lucru mama mea plangand la telefon nu mi-a putut explica elocvent asa ca am rugat-o sa faca o poza hotararii!!
Obliga parata la plata catre reclamanta a sumei de 34.935.66 ROn(DA RON) cval apa furnizata plus penalitati de 10.275.58 ron calaculate pana la data de...
Obliga parata la plata catre reclamanta a cheltuieliilor... ... ... 2.271.65 ron
cu apel in 30 de zile
Mentionez k fammilia noastra erea formata din 3 persoane..... stam la curte...
Se pare ca ea a depus o formnulare in scris pe fond in care explica situatia insa se astepta sa fie si citata insa nu a fost!

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare vichi_90 vichi_90 Buna ziua tuturor va rog daca ma poate lumina cineva: - tribunalul a judecat fondul- sectia contencios - am pierdut - curtea de apel a judecatrecursul - am ... (vezi toată discuția)
Eroare materiala a instantei de recurs sau....? simo79 simo79 Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea speta: Am avut un proces civil-fond funciar- anulare titlu de proprietate. Instanta de fond mi-a dat castig de ... (vezi toată discuția)
Recurs custodie comuna sperantagabi sperantagabi am cerut in mod expres sa mi se dea custodie comuna , in incheiere ,si totusi judecatorul ia dat sexercitarea auoritati parintesti numai , sotiei nu sunt ... (vezi toată discuția)