avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Instrainare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Instrainare apartament

Buna ziua,

Doresc sa instrainez un apartament si nu o pot face fara dovada platii intretinerii la zi semnata de catre presedintele si administratorul asociatiei de proprietari. Problema e ca blocul nu mai are nici presedinte si nici administrator ci doar un vicepresedinte care e plecat in vacanta. Joi ar trebui sa am tranzactia de vanzare si nu o pot face fara acest act.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat?

Multumesc,
Cumparatorul sa fie de acord cu sumele respective.
Si duceti o copie dupa ultima lista de plata, semnata si stampilata in original de administrator.
Nu exista administrator.
Exista doar un casier care sustine ca nu are drept de semnatura si vicepresedintele plecat in vacanta.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
Adriantot, moderator
Notarul ar trebui sa va poata da un sfat in aceasta privinta. Eventual contactati Primaria - departamentul cu asociatiile de proprietari si vedeti ce sfat va pot da si ei.
Nici cenzor nu aveti in asociatia dvs ?
Primaria nu se poate implica in astfel de situatii ,mai ales ca este vorba despre incheierea unui document de transmitere a dreptului de proprietate-pentru care norma in vigoare prevede obligativitatea existentei anumitor documente
Daca cumparatorul este in cunostinta de cauza asupra sumei pe care o aveti de platit si accepta sa cumpere apartamentul cu aceste datorii, atunci puteti face vanzarea.
Va va opri din pret suma pe care ati convenit la notar ca o datorati catre asociatie.

Deci nu trebuie neaparat sa fiti cu plata la zi, ci cumparatorul sa accepte sa preia datoria dv.

Alte discuții în legătură

Acte vanzare cumparare ContSters72658 ContSters72658 am cumparat acum 2 zile un apartament. la notar, fostul proprietar nu a avut adeverinta de la asociatia de locatari din care sa reiasa ca are sau nu are ... (vezi toată discuția)
Transfer datorie de la un apartament la alt apartament avand acelasi proprietar teodora2 teodora2 Buna seara, este posibil ca restanele pe care un proprietar le are pentru un apartament sa fie transferate altui apartament apartinand aceluiasi proprietar in ... (vezi toată discuția)
Refuzul administratorului de a semna adeverinta pentru vanzare apartament petremarianconstantin petremarianconstantin Buna ziua, As dori sa va intreb ce pot face in cazul in care administratorul blocului refuza sa-mi semneze adeverinta pentru vanzare apartament desi eu sunt ... (vezi toată discuția)