avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... recurs in interesul legii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

recurs in interesul legii

catre cine se promoveaza recursul in interesul legii?
Am o judecatoare la Tribunalul Maramures care cind nu are ce face si trebuie sa-mi admita cererile imi micsoreaza cheltuielile de judecata ,vorbesc de cele cu transportul ,compustibil ,etc,dovedite toate cu facturi si bonuri fiscale.
M-a inebunit deja nu stiu ce sa mai fac cu ea si am hotarit sa incerc orice inainte de a da peste ea cu masina ,inclusiv pe trecerea de pietoini.
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:49, 20 August 2009
Pentru motivul expus nu aveti temei pentru sesizarea Procurorului general ca sa promoveze recurs in interesul legii . Aveti posibilitatea sa promovati calea de atac impotriva hotaririi si sa solicitati instantei superioare sa o schimbe in sensul de a acorda toate cheltuielile de judecata care au fost dovedite.
din pacate in vreo 3 cazuri ea este ultima instanta.asa ca ar fi motive?:)
Procurorul general, ministrul justitiei ori colegiile de conducere lae curtilor de apel, in functie de civil ori penal.
Nu cred ca recursul in interesul legii este solutia la aceasta problema. Instanta este obligata sa acorde cheltuieli de judecata in cazul in care acestea sunt dovedite, in temeiul art.274 Cod proc. civ. Iar daca nu le acorda sa micsoreaza fara temei cuantumul acestora, se poate face recurs.
Totusi, in cazul in care insistati pe aceasta procedura, cred ca ar trebui trimisa o sesizare catre procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ si/sau catre ministrul justitiei pentru ca acestia sa sesizeze ICCJ pentru a se pronunta cu privire la aceasta problema.
Multumesc,se depune la instanta care a dat hotarirea ramasa definitiva ? sau catre cel competenti din cei enumerati?

Alte discuții în legătură

Judecare cu rea-credință 1qPaul 1qPaul In anul 2012 am formulat o acțiune avind ca obiect pretentii civile – cheltuieli de judecată. Instanța de fond imi admite acțiunea. Impotriva soluției ... (vezi toată discuția)
Cine datoreaza taxa de timbru? eugen82 eugen82 La fond cererea a fost respinsa ca neintemeiata dar nu a avut loc cercetarea fondului, nu s-a pus in discutia partilor, etc... In apel se cere desfiintarea ... (vezi toată discuția)
Interpretare art.281 ind.3 cpc ioananecula ioananecula In ceea ce priveste cererea de acordare a cheltuielilor de judecata formulate de intimati, tribunalul constata ca in baza art.281 ind.3,alin 2 Codul de ... (vezi toată discuția)