catre cine se promoveaza recursul in interesul legii?
Am o judecatoare la Tribunalul Maramures care cind nu are ce face si trebuie sa-mi admita cererile imi micsoreaza cheltuielile de judecata ,vorbesc de cele cu transportul ,compustibil ,etc,dovedite toate cu facturi si bonuri fiscale.
M-a inebunit deja nu stiu ce sa mai fac cu ea si am hotarit sa incerc orice inainte de a da peste ea cu masina ,inclusiv pe trecerea de pietoini.
Pentru motivul expus nu aveti temei pentru sesizarea Procurorului general ca sa promoveze recurs in interesul legii . Aveti posibilitatea sa promovati calea de atac impotriva hotaririi si sa solicitati instantei superioare sa o schimbe in sensul de a acorda toate cheltuielile de judecata care au fost dovedite.
Nu cred ca recursul in interesul legii este solutia la aceasta problema. Instanta este obligata sa acorde cheltuieli de judecata in cazul in care acestea sunt dovedite, in temeiul art.274 Cod proc. civ. Iar daca nu le acorda sa micsoreaza fara temei cuantumul acestora, se poate face recurs.
Totusi, in cazul in care insistati pe aceasta procedura, cred ca ar trebui trimisa o sesizare catre procurorul general al Parchetului de pe langa ICCJ si/sau catre ministrul justitiei pentru ca acestia sa sesizeze ICCJ pentru a se pronunta cu privire la aceasta problema.