avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Protectie date personale PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Protectie date personale PFA

Buna ziua!
Am citit aici www.avocatnet.ro/content/for... ).
Exista legea 677 / 2001, care explica ce drepturi de protectie a datelor personale au persoanele fizice.
PFA-urile se incadreaza aici? Sau fiind persoane fizice AUTORIZATE, nu se mai incadreaza?
As vrea ca un site sa nu imi mai afiseze absolut toate datele (nume, adresa completa, telefon, mail), dar ei spun ca legea 677 protejeaza doar persoanele fizice, nu si pe cele autorizate sau juridice, ma puteti lamuri, va rog, daca acea lege se refera si la mine ca pfa sau daca exista vreuna similara, pentru pfa (si juridice)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: madelene_24 , utilizator 15:18, 20 Mai 2015
La PFA si la oricare persoana juridica, datele de care faceti vorbire sunt Date Publice, deci care se dau publicitatii cf. legislatiei in vigoare.
Acum imi dau seama ca in prima postare a aparut incomplet ce am scris: citisem pe alt fir de discutii (la care am dat link) ca PFA nu sunt persoane juridice (stiam, dar mi s-a reconfirmat acolo).
Din raspunsul dvs. inteleg ca desi nu sunt juridice, PFA nu sunt nici fizice si nu sunt protejate datele de nicio lege, considerandu-se ca nu sunt "personale".
Multumesc pt raspuns!
Nici nu sunt persoane fizice , sunt doar entități economice, înființate doar pe considerente de ordin fiscal. Ele nu au patrimoniu propriu, își pot constitui doar patrimoniu de afectațiune, pentru bunurile afectate activității economice pe care o desfășoară.
Oricum, chiar entitate diferita de pur fizica, tot simt uneori nevoia sa fiu putin mai protejata, nu chiar atat de expusa :(
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2015
madelene_24, utilizator
În acest caz, stimată doamnă, nu folosiți date cu caracter personal, pentru PFA ( numele este greu să-l schimbați, pentru PFA, dar adresa și numărul de telefon nu.)

Alte discuții în legătură

Ordin de compensare cristinadri cristinadri Se poate face ordin de compensare intre SRL si PFA? (vezi toată discuția)
Pfa poate sa aiba drepturi si obligatii fara sa-si constituie un patrimoniu de afectatiune ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Va rog spuneti-mi cateva pareri. Potrivit art. 20 (1) din OUG 44/2008 ,,PFA raspunde pentru obligatiile sale cu patrimoniul de afectatiune, daca ... (vezi toată discuția)
Este legal ca orc si ministerul de finante sa publice pe internet si vanda informatii personale ale pfa ang-2012 ang-2012 Acum 4 ani mi-am infiintat PFA. Dupa un an de activitate am suspendat si am radiat PFA-ul. Acum cateva zile m-am cautat pe google si spre surprinderea mea ... (vezi toată discuția)