avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum putem ști că un decedat a lăsat testament ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum putem ști că un decedat a lăsat testament ?

Cum putem ști că un decedat a lăsat testament ?

Există o bază de date - electronică, în care se caută, în momentul realizării succesiunii de către urmașii firești ?
Se poate accesa de oricine este interesat ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 23:47, 20 Mai 2015
Cereti informatii la Camera Notarilor Publici.
Aștept și alte opinii pe avocatnet.ro
Deschideți succesiunea și puteți avea surpriza să apară vreun testament olograf.
O baza de date pe net, pe care sa o accesam de acasa si sa vedem daca matusa a facut testament, nu exista decat in filme. Sunt doua variante: ori a facut testament autentic (la notar) si in acest caz urmeaza sa va adresati Camerei Notarilor Publici din judetul unde defunctul a avut ultimul domiciliu, ori a facut un testament olograf, acasa, pe un colt de masa, eventual cu martori, si atunci o sa apara doar daca beneficiarul testamentului/alta persoana interesata sau care stie unde se afla hartia, apare cu ea la notariat sa-si ceara drepturile. In orice caz, mostenitorii prezumati trebuie sa deschida procedura succesorala notariala si sa se adreseze notarului pentru eliberarea certificatului de mostenitor. Daca apare si testamentul intre timp, asta e, daca nu, ghinionul cui l-a avut (daca a existat) si l-a tinut sub perna...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin testament Gio G Gio G Mama mea naturala a decedat, am fost data spre infiere inainte de casatoria acesteia , sotul i-a decedat acum 3 ani si nu mai are niciun urmas de gradul I. Am ... (vezi toată discuția)
Testament sau act de vanzare lauriancului lauriancului buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu ... (vezi toată discuția)