avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incetare contract, nepredare spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incetare contract, nepredare spatiu

O firma da in chirie anumite spatii comerciale altor persoane juridice.
Un locatar a solicitat rezilierea unui contract , cerere inregistrata la sediul locatorului in data de 15 aprilie 2015, cerand incetarea de la 1 mai 2015.
Juristul locatorului , in baza cererii face trei adrese.
1. catre contabilitate prin care pune in vedere sistarea facturarii cu data de 1 mai
2. catre locatar prin care isi exprima acordul cu privire la incetare, adresa trimisa prin posta dar neridicata, insa locatarul avea si acceptul verbal de incetare
3. catre imputernicitul societatii responsabil cu preluarea depozitului in baza unui proces verbal.
Dupa 20 de zile de la data cand spatiul trebuia predat, revine o adresa de la imputernicit ca inca nu s-a predat depozitul.
Consider contractul incetat, care ar trebui sa fie urmatoarele demersuri, exista o clauza contractuala ca pana eliberare se plateste chirie, sau in baza cererii locattarului s-ar putea considera ca spatiul este predat si astfel sa se recurga la spargerea usii? cum se procedeaza ?
multumesc.

Alte discuții în legătură

Tacita relocatiune, despagubiri christy christy Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In anul 2007 am incheiat in calitate de locatar, un contract de locatiune avand durata de 3 ani, mai precis pana in luna ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, spatiu nepredat ramonika ramonika Am calitatea de locatar intr-un contract de inchiriere din 2005. Până in prezent nu am folosit acest spatiu intrucât nu mi-a fost predat pe bază de proces ... (vezi toată discuția)
Inchirierecu clauze defavorabile si daune i.mari ContSters56278 ContSters56278 SC proprietar am incheiat un contract de inchiriere cu o alta sc si urmeaza sa predau spatiul acesteia.In contract este stipulat ca trebuie sa predau bunul la ... (vezi toată discuția)