avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Studiu dosar penal inregistrat la Tribunal /camera ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Studiu dosar penal inregistrat la Tribunal /camera preliminara

Buna seara,

doresc sa stiu daca un dosar penal inregistrat la Tribunal cu vreo 2 zile in urma poate fi studiat (fotocopiat in intregime) de catre inculpat sau avocatul acestuia, daca acesta se afla la camera preliminara...
Bineinteles ca se poate.
Dar daca inculpatul nu se afla in tara? cum poate proceda in acest caz? poate imputernici o alta persoana prin procura notariala sa copieze dosarul, sau ca acea persoana sa imputerniceasca la randul ei un avocat? poate o ruda de gradul I sa imputerniceasca un avocat? care sunt posibilitatile in aceasta situatie?

Multumesc pentru ajutor
Contractul de asistenţă juridică intre client si avocat poate fi încheiat şi prin orice mijloc de comunicare la distanţă.
Contractul se poate incheia si cu alta persoana, daca inculpatul accepta, chiar şi tacit, încheierea contractului în astfel de condiţii.
Puteti incheia prin fax angajarea avocatului daca il platiti.
Nu trebuie procura neaparat daca angajeaza o ruda direct avocatul.
Se poate face xerox dupa dosar de avocat in acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu cine poate incheia avocatul contractul de asist.si reprezentare juridica? dandanaua dandanaua daca reclamantul dintr-un dosar civil se afla in strainatate, sotul ramas in tara poate incheia, pentru reclamant, contractul de asistenta juridica si ... (vezi toată discuția)
Va rog - divort in lipsa unei dintre parti pittbul_81 pittbul_81 asi vrea sa stiu ce se poate face daca fosta sotie a bagat actele de divort si in dosar eu nu stiu nimica ce sa pus la dosar cum pot afla eu momentan lucrez in ... (vezi toată discuția)
Imputernicire persoana fizica AndreiPD AndreiPD Buna ziua.Am si eu un dosar(desfacerea unui contract vanzare-cumparare) ,si zilele urmatoare trebuie sa vina hotararea,pentru a incepe actiunea de executare ... (vezi toată discuția)