avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REINTEGRARE IN SOCIETATE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REINTEGRARE IN SOCIETATE

Buna ziua,

Lucrez la o firma de paza si ma confrunt cu urmatoarea situatie:

- unui salariat i s-a desfiintat postul nelegal; acesta a dat societatea in judecata si a castigat, astfel trebuie repus in situatia anterioara (reincadrat pe functia detinuta anterior).

Intre timp, intrucat s-au reziliat contractele cu anumiti beneficiari, functia pe care dansul o detinea nu mai exista.

Cum procedez legal in aceasta situatie?

Il reintegrez si ii dau preaviz?

Care ar fi solutia legala?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 21 Mai 2015
Literatura de specialitate are doua opinii:
1. Nu se poate dispune reintegrarea în funcţie în cazul în care postul a fost între timp desfiinţat sau dacă a intervenit dizolvarea angajatorului. (Vlad Barbu, Dreptul muncii. Curs universitar, Editura Naţional, Bucureşti, 2003, p. 435)

2. Nu este admisibilă reintegrarea salariatului concediat nelegal într-o funcţie similară, ci trebuie efectuată în aceeaşi funcţie. Dacă revenirea în aceeaşi funcţie nu este posibilă din motive obiective, cum ar fi cazul în care postul a fost desfiinţat între timp, reintegrarea va avea totuşi loc. De asemenea, va avea loc reintegrarea şi în cazul în care la pronunţarea hotărârii salariatul îndeplineşte condiţiile pentru pesionare. (Nicolae Voiculescu, Dreptul muncii. Reglementări interne şi comunitare, Editura Rosetti, Bucureşti, 2003, p. 85)

3. In opinia mea, il reintegrati si apoi il concediati daca postul in cauza nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare salariat - imposibilitate loc de munca crisdarie crisdarie Buna ziua, In urma unei Hotarari judecatoresti definitive dar nu si irevocabile, s-a dispus reintegrarea angajatului pe pozitia avuta anterior concedierii. ... (vezi toată discuția)
Sanctionare Nistor Gabriel Nistor Gabriel Revin asupra întrebării. E corecta sancțiunea ? De la inginer mecanic la muncitor necalificat? (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare fiind gravida mea culpa mea culpa buna dimineata,am o intrebare: sora mea este sef de magazin,are bineinteles o incadrare mai mare decit ceilalti,dar si raspunderi mai mari.In luna august,2013 ... (vezi toată discuția)