avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate o fetita de 8 ani sa semneze o chitanta ca a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate o fetita de 8 ani sa semneze o chitanta ca a primit banii pentru pensia de intretinere?

Buna ziua

Pot sa platesc pensia de intretinere direct fetitei mele de 8 ani eu fiind divortat? Nu mi se respecta programul de vizita si asa pot sa o vad macar o data pe luna.
Poate ea sa-mi semneze o chitanta ca a primit banii? Ca m-a dat de 10 ori in judecata fosta sotie de aia am nevoie de chitanta
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:32, 21 Mai 2015
vioreltudorascu a scris:

Ca m-a dat de 10 ori in judecata fosta sotie de aia am nevoie de chitanta

Nu "de aia" aveti nevoie de chitanta. Dovada ca va veti achita pensia alimentara pt. copilul dv. conform legii o puteti face cu mandatele trimise.
Pensia alimentara nu este un favor facut mamei, ci este dreptul copilului!!

Raspunsul la primele doua intrebari este evident nu.
Va intreb: un copil de 8 ani stie sa administreze bugetul casei?
Daca ii pierde, daca isi cumpara prostii, dv. sunteti satisfacut?
Daca imi semneaza bunica fetei ca a primit banii e bine?
Dar mama fetitei de ce nu vreti sa semneze? Puteti face transfer bancar sau sa-i trimiteti cu confirmare de primire si aveti dovezile pe care le doriti.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2015
25Maria23, utilizator
Doar dacă i-a fost încredințată fetița, dar mă îndoiesc de asta.
Este ca și cum ați da banii pe chitanță oricui de pe drum.
Incercati sa rezolvati facand un cont bancar fetitei.
Se poate face plata si prin mandat postal.

Ca sa vizitati minora va trebuie hotarare judecatoreasca ceea ce presupune deschiderea unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neridicarea pensiei de intretinere,rea vointa din partea mamei popaliviu67 popaliviu67 Am o mare rugamintela dvs., Sunt divortat de aproape 2 ani,urmind sa platesc copilului o pensie de intretinere in cuantum de 300 ron, iar din luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Caut un raspuns corect - consecinte plata pensie de intretinere o data la 3 luni ManeaClaudiuAdrian ManeaClaudiuAdrian Buna ziua .Am o nedumerire si cred ca sunt prost informat tocmai de aceea apelez la dvs.In 2010 am dat in judecata fosta concubina deoarece aveam o fetita ... (vezi toată discuția)
Model dovada de plata pt pensiei alimentara xguard xguard Ajutati-ma si pe mine va rog frumos in urmatoarea problema:-am divortat acum 1an si 3luni si din momentul in care am primit hotararea de divort am inceput sa ... (vezi toată discuția)