Buna ziua .Am o nedumerire si cred ca sunt prost informat tocmai de aceea apelez la dvs.In 2010 am dat in judecata fosta concubina deoarece aveam o fetita rezultat al relatiei noastre,in urma judecatii am primit o sentinta de plata a pensiei alimentare,program de vizita .Am platit luna de luna pensia alimentara prin posta dar de 7 ani daca am vazut fetita de 4 ori.Eu intre timp mi-am refacut viata si acum am doi baieti si urmeaza sa ne casatorim.Stiu poate ca nu e ok dar nu vreau sa mai platesc pensia alimentara decat in a treia luna doar o luna,deoarece banii ajung la o adresa unde minora nu mai locuieste,nu cunosc prea multe despre noua adresa a fetitei si nu sunt informat de educatia si viata minorei.Ce ma sfatuiti sa fac intr-un cadru legal in asa fel sa nu ma mai simt folosi?.Este ok sa platesc a 3-a luna doar o luna?poate cumva sa-mi afecteze intr-un fel?
Poate să va afecteze, în sensul că mama primei fetițe poate apela la executarea silită să recupereze diferența.
Cât plătiți(ce procent sau ce sumă), pensie pentru primul copil(fetița)`?
Dacă acum mai aveți 2 băieței, aveți posibilitatea să cereți diminuarea sumei, sau procentului de la 25% la 16%.
De asemenea aveți dreptul să faceți în scris petiție la poliția din localitatea unde presupuneți că locuiește minora și de asemenea la serviciul SPAS(asistență socială) de la Primăria din localitatea fetiței, de unde veți primi răspuns scris în maxim 30 de zile.
Stimate domn Claudiu Manea, dumneavoastră v-aţi interesat de fetiţa dvs.? Dacă nu aţi văzut fetiţa decât de 4 ori în 7 ani, care a fost cauza? V-a împiedicat cineva să o vizitaţi, să vorbiţi cu ea, să-i duceţi din când în când câte o acadea? Să ştiţi că legea vă permite să vă interesaţi de soarta copilului şi la şcoală, şi la medic, şi la cei cu care copilul interacţionează.
Plata pensiei alimentare nu are legătură cu dreptul de vizită, pensia alimentară este o obligaţie legală a dvs. în favoarea minorei.
Nu înţeleg de ce vă simţiţi folosit, aşa cum băieţeii dvs. au nevoie de îngrijire, şi fetiţa dvs. are.De băieţei vă ocupaţi împreună cu mama lor, să aibă tot de ce au nevoie, de fetiţă trebuie să vă ocupaţi măcar din punct de vedere material, dacă dragostea de tată nu i-aţi oferit-o.
Sunteți obligat să plătiți lună de lună pensia de întreținere în caz contrar puteți fi executat sau puteți fi acuzat de săvârșirea infracțiunii de abandon de familie. Cel mai bine, dacă aveți interes, este să solicitați reducerea pensiei de întreținere.
Trebuie achitata lunar.
Daca banii nu ajung la minora trebuie sa va informati care este situatia.
Cine semneaza de primirea lor?
De unde stiti ca banii nu ajung la copil?
Daca aveti mai multi copii puteti cere reducere pensiei conform legii daca situatia este diferita fata de cea precedenta.
Daca copilul nu primeste banii apelati la autoritati ca sa se lamureasca problema.