avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara preaviz

buna ziua.am lucrat la un bar ca si lucrator comercial mi-am depus cererea de demisie si patronul nu prea vrea sa mi-o accepte,spunandu-mi ca trebuiesc platite contributiile pana la data de 30.este adevarat?imi cere sa-mi retina din salariu retinerile.cum se procedeaza in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 21 Mai 2015
am uitat sa spun ca am lucrat cu juam de norma
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.

3. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia este sanctionat cu amenda de la 1.500 lei la 3.000 lei de catre ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie la zi fara preaviz negru74 negru74 Buna Am trimis prin fax demisia la zi la angajator ,insa am avut surpriza sa nu fie aceptata . Este legal acest fapt?:O:O (vezi toată discuția)
Demisie Dragomirescu Petre Loredana Dragomirescu Petre Loredana Doresc să demisionez din firma multinaționala in care lucrez și conducerea firmei refuza să accepte acest lucru ,menționez că in contractul de muncă ... (vezi toată discuția)
Pot demisiona? Mihail horatiu Mihail horatiu Bună ziua .Mă aflu sub control judiciar de 30 zile iar acum s-a mai prelungit acest control judiciar cu încă 60zile ,pot demisiona de la locul de munca ... (vezi toată discuția)