Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema, la firma X care se ocupa cu galvanizari metalice , am dori sa acordam salaritilor spor de toxicitate sau spor cond. grele.
As dori sa -mi spuneti conform carei legi putem sa acordam acele sporuri si pasii care trebuie urmati, daca trebuie facute determinari de noxe si de cine anume trebuie facute acestea , daca trebuie luata legatura cu ITM-SSM.
Multumesc
art.41 C.mun. coroborat cu art.1169 din Codul Civil.
Art. 1169 - Libertatea de a contracta
Părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri.
Art. 41 C.mun.
(1) Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
(2) Cu titlu de excepţie, modificarea unilaterală a contractului individual de muncă este posibilă numai în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
(3) Modificarea contractului individual de muncă se referă la oricare dintre următoarele elemente:
a) durata contractului;
b) locul muncii;
c) felul muncii;
d) condiţiile de muncă;
e) salariul;
f) timpul de muncă şi timpul de odihnă.
Mediu toxic
Mircea Sandu
Este legal dacă lucrez într-un mediu toxic(nitro, ecetona,dizilventi)sa am o singura pauza în 8 ore, sa nu ni se ofere măști de protecție și sa nu ... (vezi toată discuția)