avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile concediu de odihna reduse din cauza concediului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile concediu de odihna reduse din cauza concediului de boala

Buna ziua!
Intrebarea mea este, daca numarul zilelor de concediu de odihna cuvenite intr-un an calendaristic (21 zile) scade in cazul in care salariatul a fost pe o perioada mai lunga (2-3 luni) in concediu medical. Am auzit ca numarul zilelor de concediu odihna cuvenite se calculeaza raportat la timpul in care salariatul a lucrat efectiv, dar nu gasesc o lege care sa precizeze acest lucru.
Situatia concreta pe care o avem este ca un angajat, care are dreptul la 21 zile de concediu odihna (stabilit prin CIM) a fost 4 luni (ianuarie-aprilie 2009) in concediu de boala, si acum nu mai stiu daca are dreptul la 21 zile CO, sau 14 (21/12 luni =1.75zile pe luna *8 luni, adica perioada efectiv lucrata = 14 )

Va multumesc anticipat pt. raspuns
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:32, 30 Iunie 2009
Concediu de odihna cuvenit intr-un an calendaristic este de 21 de zile si se calculeaza proportional cu perioada lucrata .
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2009
Daniela Vorovenci, Consultant fiscal
1. Din Codul muncii:
Art. 140. (2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
2. Asa cum ati calculat si dvs., i se cuvin numai 14 zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna iban iban cum se procedeaza pentru calculul zilelor de concediu de odihna anual, atunci cand un salariat a avut mai mult de 30 de zile concediu medical pentru anul in ... (vezi toată discuția)
Plata concediu odihna argava argava CRACIUN FERICIT!!!! Daca anul acesta am fost in concediu medical din februarie si pana in decembrie fara sa-mi efectuez concediul de odihna firma este ... (vezi toată discuția)
Diminuarea concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei Este legal sa se diminueze concediul de odihna daca ai avut mai mult de 15 zile de concediu medical? Cate zile de concediu medical ar trebui sa ai intr-un an ... (vezi toată discuția)