avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Salariu strainatate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Salariu strainatate

Buna ziua,
In primul rand vreau sa imi cer scuze in cazul in care nu am postat unde trebuie, insa am cautat un raspuns la intrebarea mea pe forum si nu am gasit.
Intrebarea este urmatoarea: veniturile obtinute in strainatate trebuie declarate in Romania? Sunt impozitate? Mai concret, o persoana angajata in Romania, dar care are un contract de munca si in strainatate. Salariul respectiv este impozitat si in Romania?

Va multumesc anticipat si astept un raspuns. Va doresc o zi buna in continuare.
Cel mai recent răspuns: ContSters360376 , utilizator 12:05, 21 Mai 2015
Adica sunteti detasat in strainatate?
Nu. Este vb de un contract cu o alta firma, dar care nu presupune neaparat prezenta mea acolo. Nu a fost facut inca contractul si am vrut sa intreb mai intai cum este legislatia in acest caz.
Consider ca atat timp cat sunteti angajat aici, nu aveti cum sa fiti angajat si in strainatate, fizic vorbind. Insa, puteti cu persoana din strainatate sa incheiati un contract de prestari servicii si sa lucrati din tara.
Oricum, ca regula, orice venit obtinut din strainatate se supune impozitarii in Romania. Insa, pentru evitarea dublei impuneri (si in tara si in strainatate) se aplica conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si tara in care veti "lucra" (daca exista incheiata o asemenea conventie).
Daca exista o asemenea conventie, trebuie vazut unde anume se impoziteaza acest tip de venit obtinut de dvs, adica in Romania sau in acea tara.
Pentru mai multe informatii, furnizatii mai multe detalii.
Va multumesc pentru raspuns. Este ceea ce vroiam sa aflu.
Va doresc o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Venit dividende din strainatate Username040518 Username040518 Salut! Detin cateva actiuni la o firma din Franta, iar anul acesta am primit si dividende. S-a retinut la sursa impozitul aferent, insa nu stiu daca sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)