avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto, cu vatamare corporala, plangere ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto, cu vatamare corporala, plangere penala?!

In luna februarie 2015 am avut parte de un accident auto, in accident au fost implicate 5 autoturisme pe DN1 , la viteza mica. Practic 2 masini s-au acrosat pe banda 2, eu am schimbat directia de mers de pe 1 pe 2, iar cealalta masina de pe 3 pe 2, dar cu mine mai in fata conform schitei accidentului.
In urma accidentului una din masini a trecut peste bordura de delimitare a sensurilor de mers si s-a acrosat frontal cu un alt auto ce circula regulamentar, celelalte auto au fost superficial atinse.
La locul accidentului, eu am refuzat deplasarea la spital, chiar daca ma durea umarul tare, celalalte persoane implicate, respectiv conducatoarea auto ce a sarit pe contrasens a fost luata cu ambulanta si cel de pe sensul opus cu care ea s-a lovit, la fel. Ambele persoane s-au dat jos singure din auto, lucide, fara alte complicatii initiale.
Cu respectivul conducator auto, ce a venit dupa consultul de la spital, cand am dat declaratii la politie, a zis ca nu are timp si nu il intereseaza sa depuna plangere. Cu conducatoarea auto, nu am luat legatura, insa am fost la spital si m-am interesat de situatia ei, mi-a fost transmis ca s-au facut investigatii rezultatul fiind zero traiecte, in data de 20 februarie insa mi-a fost transmis ca in luna noiembrie a mai fost odata la acelasi spital pt. aceleasi investigatii, insa nu am retinut daca in urma unui accident sau altceva.
Am asteptat sa treaca 2 luni si 3 saptamani, m-am prezentat la politie Udriste pe data de 14.05 sa ma interez de accident, cine se face vinovat, care este rezultatul expertizei accidentului, am crezut ca maxim 60 zile are dreptul sa depuna plangere. Mi-a fost transmis ca 3 luni de la data producerii accidentului este termenul legal si ca pana la data de 14.05 NU A FOST DEPUSA NICIO PLANGERE.
Am asteptat sa treaca timpul, respectiv 20.o5, am sunat azi 21 si mi-a fost transmis ca s-a depus o plangere dar inca nu se stie ce scrie in ea.

La cate zile de la accident se poate scoate certificat medico-legal, pt. ca se poate ca dupa 2 luni, ca exemplu, sa cada de pe bicicleta sa se loveasca la cap si sa scoata certificat medico-legal, in care sa spuna ca leziunile sunt de la accidentul din urma cu 2 luni?

Cand este luat in considerare cate zile minime de spitalizare are nevoie si de ce s-a asteptat pana in ultima saptamana din termenul de 90 de zile, nu este oare o solicitare tardiva?

Zilele de ingrijire la domiciliu, fac obiectul zilelor de spitalizare?

Cat este valabil certificatul medico-legal de la data emiterii acestuia?

Eu nu cunosc inca cine se face vinovat de accident si ce contine plangerea efectuata, in ca nu mi-a fost adus la cunostinta.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2015
Rossi46, utilizator
Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.
Pentru retinerea infractiunii de vatamare corporala din culpa, persoana vatamata trebuie sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau alte consecinte prev.in lege.
Zilele de spitalizare nu au legatura cu zilele de ingrijiri medicale care sunt trecute in CML si de care se tine cont la incadrarea faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala din culpa ContSters83761 ContSters83761 Buna ziua.Cu bunavointa dvs doresc o lamurire.Prietenul meu a fost lovit usor de o masina si in urma radiografiei s a constatat o fractura la antebratsi i sa ... (vezi toată discuția)
La certificatul medico-legal se ia in considerare si o a doua spitalizare? user4321 user4321 Am fost implicat recent intr-un accident de masina in care am fost considerat vinovat pentru ca nu m-am asigurat cand am schimbat banda. Dupa intrarea pe banda ... (vezi toată discuția)
Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)