avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Librete de economii CEC cu dobanda si castiguri auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Librete de economii CEC cu dobanda si castiguri auto

Buna ziua,

In limita timpului dvs disponibil, am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu urmatoarea problema :

Sunt mostenitoarea unor Librete CEC de economii cu dobanda si castiguri in autoturisme si as vrea sa recuperez sumele indexate, cu dobanzile la zi.

Intrebarea este : ce sanse am sa dau in judecata CEC, in conditiile in care CEC + ANPC mi-au respins solicitarile de pana acum?

Problema de mai sus nu se incadreaza in : art.1 din Legea 9/2014 pentru completarea OUG 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice ce au constituit depozite la CEC, in vederea achizitionarii de autoturisme "..pentru persoanele care au depus sume de bani la Casa de Economii şi Consemnaţiuni C.E.C. - S.A. înainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la perioada cuprinsă între data de 1 ianuarie 1990 până la data de 31 decembrie 2013".??

Mie asa mi s-a parut, insa CEC-ul are alta opinie (desigur), iar ANPC-ul pactizeaza cu CEC-ul, dupa cum era de asteptat...

Multumesc frumos pentru sfaturi
Cel mai recent răspuns: dannel50 , utilizator 15:02, 23 Mai 2015
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este furt, rapt, jaf, pe faţă, sau cum doriţi Dvs. să-i spuneţi. Asta se datorează manierei 'originale' a interpretării date de către CEC a prevederilor privind denominarea leului.Practic, aceste depuneri, de fapt depozite bancare, erau garantate de către stat, prin CEC.La mpmentul denominării, deşi pentru alte instrumente bancare de gen se procedase la actualizare-indexare, cele despre care facem vorbire au fost 'uitate' deliberat, cred eu, astfel că deponenţii au fost spoliaţi tocmai de către instituţia împuternicită a garanta.Nu am cunoştinţă despre asemenea jafuri instituţionalizate comise pe oriunde prin lumea aceasta.Încercaţi o acţiune în justiţie, invocând garanţia statului relativă la depunerile la CEC (este imprescriptibilă). Vi se va replica de către CEC cu o decizie CEDO sau a Curţii Europene de Justiţie 'paralelă' cu obiectul cauzei. Dacă veţi avea noroc de instanţe adevărate, s-ar putea să aveţi câştig de cauză, deşi până acum n-am auzit ca vreun petent să fi câştigat un asemenea proces.CEC-ul Vă va mai spune şi că, vezi Doamne, este bancă comercială, bla, bla, deşi pe vremea când v-a furat era bancă de stat, îndrituită de către acesta tocmai în a garanta depunerile băneşti ale populaţiei, inclusiv în a asigura actualizări-indexări în funcţie de rata inflaţiei.Găsiţi un avocat cu tupeu şi daţi-le peste nas preţ de 4(patru) zero-uri denominante! Vă urez succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec livret de economii Mihaelaanton Mihaelaanton Mama mea detine niste livrete de economii de la CEC, cu sume importante pe ele. Sunt depozite, unul in valoare de 500000 lei, sunt si din acelea de 5000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Care ar fi valoarea unui cec de 5000 lei din 1981 in zilele noastre? ANGEL978 ANGEL978 Buna ziua! In 1981 bunicii mi-au facut un cec in valoare de 5000lei de care probabil au uitat.Titulara cec-lui sunt eu,bunicul fiind imputernicit.Dupa ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera banii din carnetele cec de 5000 lei cu dobândă și câștiguri în autoturisme? Marina44 Marina44 Am doua carnete CEC de 5000 lei cu dobanda si castiguri in autoturisme din 1987 si doua carnete de 2000 lei si 1000 lei din \'93. Cum pot recupera banii? Am ... (vezi toată discuția)