sunt administrator la o asociatie de proprietari, printre alti restantieri am avut unul care si-a dat apartamentul la licitatie prin banca, probabil avea credit si acolo, banca a vandut apartamentul fara sa faca publica licitatia acestuia si datornicul s-a mutat bine-mersi, iar asociatia a ramas cu o paguba de 8.000 de lei, putem contesta licitatia si da banca in judecata? mentionez ca era proces pe rol din luna februarie ac cu acest restantier, dar procesele astea dureaza, se cer atatea documente si iata ca acum nu mai avem pe cine trage la raspundere #-o
Dacă nu ați văzut somațiile și publicațiile de vânzare afișate, și, de asemenea, nu ați înscris privilegiul imobiliar în CF, este doar vina Asociației.
Îl executați silit pe debitor, pe bunurile rămase în proprietatea lui.
1-Proprietarul nu a dat apartamnetul la licitatie ,ci a fost executat silit de catre banza pentru neplata credit
2-Nu banca are obligatia sa faca publicitatea licitatiei ci executorul judecatoresc responsabil in executarea silita
3-Asociatia de proprietari a parcurs procedura de instituire privilegiu imobiliar,in temeiul disp art 51 din L nr 230/2007 ?
4-Banca nu are nici o culpa.
Nu se justifica efortul/demersul de a actiona in instanta banca,pentru ca veti obtine o hotarare defavorabila asociatiei de proprietari
Responsabil pentru executarea silita este executorul judecatoresc
Nu puteati participa la licitatie deoarece nu aveati titlu executoriu.
Era bine sa fi apelat la avocat.
Acum nici avocatul nu stiu daca va mai poate ajuta.
Au mai fost intrebari pe aceasta tema: este un vid legislativ in zona executarilor silite.
Noi am rezolvat simplu problema: noul proprietar a spus ca el nu plateste nimic.
Persoana era "samsar" de imobiliare: vroia sa revanda.
I s-a spus ca va vinde dupa ce noi vom recupera banii de la fostul proprietar.
Urmarea: a venit cu banii ....
da, asa e, si la noi a venit noul proprietar care a spus ca nu va locui, ci va revinde apartamentul, se pare ca se profileaza o noua (oare :hammer:) profesie: samsar de apratamente; cert e ca vechiul proprietar a mai stat o luna in apartament, timp in care am fi putut contesta licitatia, asa ca mare lucru nu mai e de facut; de inscris am fi inscris degeaba datoria in cartea funciara, individul a cumparat ap pe credit in 2008 de la Banca Romaneasca si nu si-a achitat creditul pana anul acesta, astfel incat banca i-a luat ap, deci banca avea oricum inscrierea datoriei sale la cartea funciara, asociatia nu mai avea nici sansa, stiu ca primul venit e primul servit, dar asta e invatatura de minte, de saptamana viitoare incep sa inscriu toti datornicii cu sume neplatite mai mult de 3 luni in cartea funciara :training: