avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament vandut la licitatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament vandut la licitatie

sunt administrator la o asociatie de proprietari, printre alti restantieri am avut unul care si-a dat apartamentul la licitatie prin banca, probabil avea credit si acolo, banca a vandut apartamentul fara sa faca publica licitatia acestuia si datornicul s-a mutat bine-mersi, iar asociatia a ramas cu o paguba de 8.000 de lei, putem contesta licitatia si da banca in judecata? mentionez ca era proces pe rol din luna februarie ac cu acest restantier, dar procesele astea dureaza, se cer atatea documente si iata ca acum nu mai avem pe cine trage la raspundere #-o
...si noi i-am zis ca in adeverinta de vanzare vom trece datoria, dar se pare ca nu l-am impresionat, omul e foarte sigur pe el
Numai ca trebuie sa aveti in vedere ca in sine sumele inscrise in Registrul de carte funciara nu va aduce niciun avantaj. Ca sa va recuperati banii trebuie ca ulterior inscrierii sa aveti o hotarare judecatoreasca definitiva, altfel executorul nu va indestuleaza, chiar daca ar fi de unde.
migaste a scris:

...si noi i-am zis ca in adeverinta de vanzare vom trece datoria, dar se pare ca nu l-am impresionat, omul e foarte sigur pe el

Nici n-aveti cum sa-l impresionati, Dvs aveti de recuperat datoria de la vechiul proprietaru nu de la cel care a a cumparat.

Legal vorbind, in numele noului proprietar apartamentul nu mai are nici o datorie. Daca ati scrie acest lucru in adeverinta cred ca ar fi un abuz.

Dealtfel proprietarul ar putea, daca nu se grabeste, sa obtina adevetinta prin decizie judecatoreasca. Inclusiv daune materiale pentru prejudiciul adus. Nu va jucati, pentru ca pe de o parte nu obtineti nimic prin blocarea vanzarii, iar pe de alta parte, abuzul poate sa se intoarca inpotriva dvs: plangeri penale, control de la primairie, amenda, despagubiri pe cale civila in instanta...
Ultima modificare: Duminică, 24 Mai 2015
grandanat, utilizator
@migaste

Da, se profileaza o noua categorie, a samsarilor imobiliari care s-au reorientat de la terenuri catre imobile mici si dese scoase la licitatie. Afacerea aduce un profit considerabil si fara prea multa bataie de cap.
In ce sens spuneti ca este "sigur pe el"?

Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
elga50, moderator
este sigur pe el deoarece are experienta in tranzactii de felul acesta, sunt convinsa ca nu e la prima cumparare in conditiile precizate, probabil ca are si un avocat pe care-l consulta si cunoaste legislatia in materie....pana in 35 de ani, brunet, cu mult tupeu, dar macar civilizat

In primul rand eu personal, administrator, nu ma tem de nici un control , de oriunde ar fi; am trecut printr-o expertiza contabila dispusa de judecatorie intrucat restantierul in cauza a acuzat asociatia, adica pe mine, ca i s-au pus toate pierderile de la facturi, dar rezultatele controlului au aratat ca totul este corect calculat; in al doilea rand a-l impresiona a fost o figura de stil, am discutat cu el si-i pot eliberat adeverinta, dar nimic nu ma poate opri sa trec datoria care insoteste apartamentul, specificand, bineinteles perioada in care s-a acumulat datoria, cui ii apartine si dk actualul proprietar are totul achitat la data vanzartii.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste restanta la bloc cand apartamentul este scos la licitatie silvpant19 silvpant19 Va rugam sa ne ajutati si pe noi la urmatoarea problema cine plateste restanta la bloc atunci cand proprietarul ramane fara apartament deoarece acest ... (vezi toată discuția)
Apartament executat silit de banca, cine suporta datoria la intretinere? GEO_MAR GEO_MAR Buna ziua! Va prezint cat pot de succint situatia cu care ne confruntam la asociatia de proprietari: - apartament cumparat prin credit ipotecar; - ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament la licitatie data de banca evasinai evasinai Ce se intimpla daca Banca, vinde la licitatie o proprietate, fara a cere avizul Asociatiei cu infformarea datoriilor la cheltuielile comune. proprietarul vechi ... (vezi toată discuția)