avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Promisiunea de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Promisiunea de vanzare cumparare

Buna ziua,
Intre doua parti s-a incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui teren in baza unui titlu de proprietate. Cumparatorul trebuia sa faca CF pentru terenul respectiv insa nu a facut. Intre timp, cumparatorul a intrat in insolventa si terenurile au fost luate de statul roman pentru recuperare datorii. Vechii proprietari au facut CF pentru terenul vandut si l-au vandut a doua oara.
Este posibil acest lucru? Ce sanse de castig mai are cumparatorul in acest caz?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:52, 22 Mai 2015
Expunerea Dvs. este confuza si incompleta:
- care erau clauzele din promisiunea de V-C (PVC) cu privire la transferul dreptului de proprietate ?
- PVC s-a perfectat ? (plata pret ?)
- PVC a fost reziliata ?
- la data insolventei, terenul era in proprietatea Cumparatorului.?
- cum a fost luat terenul de "statul Roman" ?
Promisiunea de vanzare cumparare nu a fost notata la ocpi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Notare in cartea funciara nisara1 nisara1 Buna ziua, am intrat intr-o incurcatura pentru niste active cumparate la licitatie in 2004 ( cu contract de vanzare-cumparare) fara a le autentifica la ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)